Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 27 Sep 18, 10:52
Share

Op de European Attraction Show (EAS) werd nieuwe informatie onthuld over Walibi Belgiums darkride voor volgend seizoen. Alterface lichtte het thema van de attractie toe. ETF Ride Systems stelde op zijn beurt het voertuig tentoon; het wordt voor hen een eerste praktijktest voor hun Erratic Dark Ride-concept.

Zoals eerder aangekondigd zal Walibi Belgium volgend jaar een nieuwe dark ride openen in de Oosterse zone van het park naast de Cobra. Het is een interactieve attractie waarbij je op schermen moet schieten naar doelwitten zoals ook het geval is bij Maus au Chocolat in Phantasialand. Een belangrijk verschil is dat de voertuigen niet van begin tot eindpunt rijden in één specifieke route maar aan de hand van verschillende programma's zullen rondrijden. Dit nieuwe type heet een Erratic Dark Ride waarvan het park in Waver de primeur krijgt. Op de European Attraction show (EAS), die dit jaar in Amsterdam doorging kwamen de bedrijven achter de attractie met nieuwe informatie over de brug. Alterface presenteerde het thema, het verhaal en de vormgeving. ETF Ride Systems stelde één van de voertuigen ten toon dat goed te vergelijken is met dat van Challenge of Tutankhamon. Straks zullen er een tiental van dergelijke karretjes rondrijden die je naargelang het programma naar verschillende scènes brengen.

Popcorn Revenge

In Walibi wordt popcorn straks het doelwit van dienst. De figuurtjes van Popcorn Revenge zijn dan ook ontworpen met het oog op een evenwicht tussen "dwaze" figuurtjes die je wil neerschieten en een enigzins aantrekkelijke esthetiek. Afgaande op het promofilmpje wordt elke scène voorgesteld als een filmzaal die je binnenkomt via de centrale hal. Ook wanneer je wisselt van scène gebeurt dat via deze centrale hal. De verschillende 'filmzalen' zijn in het filmpje netjes afgescheiden door middel van een paar rode gordijnen. Elke zaal krijgt vermoedelijk zijn eigen thema. De 'basispopcorn-figuurtjes' kunnen dan ook vlot aangepast worden naar varianten die in verschillende thema's passen. Zo was er een voorbeeld van superhelden-popcorn die wellicht voor één van de scènes zal gebruikt worden. Naast superhelden komen er nog andere thema's aan bod waardoor je bijna elke keer een andere ervaring zal hebben.

Erratic XXL en Nomad

Het erratic darkride concept kan ook vergroot of verkleind worden naargelang de noden van het bestellend pretpark. Zo werd reeds een XXL versie ontwikkeld voor een tot op heden onbekend, vermoedelijk Amerikaans, park. Hierbij wordt de capaciteit verhoogd van 500 per uur naar 960. Ook zouden er 19 scènes zijn in plaats van 7 in deze grotere versie. Door telkens twee karretjes te laten dueleren per scene kan de schaal nog verder vergroot worden. Het concept toont hoe een rood en groen gelabeld voertuig langs de verschillende schermen voorbijkomen. Ook deze versie is al besteld door een park. Vooral combinaties met het NOMAD systeem worden interessant: hierbij kan je interactiviteit activeren door een draadloos voorwerp op het scherm te richten. Er zijn plannen om de popcorn IP te laten opvolgen door iets foodtruck gerelateerd, waarbij de wezentjes gecombineerd worden met NOMAD technologie. Last but not least zou zo'n concept ook bij indoor achtbanen kunnen gebruikt worden voor een extra dimensie aan de rit.

Bekijk ook hier het voorsmaakje van de attractie van Walibi Belgium!

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be / Foto's: © Alterface