Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 21 Sep 18, 20:55
Share

Een nieuwe app Tapperuse maakt het mogelijk om Bobbejaanland te bezoeken en per minuut te betalen i.p.v. een toegangsbewijs te kopen voor een volledige dag.

Wanneer we denken aan een pretparkbezoek gaan we er standaard van uit dat we dit doen voor een ganse dag. Maar wat wanneer je hier geen tijd of behoefte aan hebt en enkele uurtjes volstaan? De nieuwe app Tapperuse brengt de oplossing. De app laat je kort of spontaan iets leuk doen, zonder dat je daar de volledige entreeprijs voor hoeft te betalen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je aanwezig was. En geen vrees, want blijf je uiteindelijk toch lang in het park, dan betaal je nooit meer dan de maximale dagprijs.

De naam Tapperuse verwijst naar het werkwoord 'tappen' dat staat voor het betalen per minuut. De app is naar eigen zeggen ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Bedenker Wilbert Witkamp verwacht dat pretparken en andere uitjes dankzij de app vaker bezocht zullen worden.

Bobbejaanland is het eerste pretpark dat meestapt in het project van de ondernemer. Maar de app richt zich naar de ganse markt van de recreatie. Zo kan je ook tappen bij de Avifaune en de sauna's van de Select Wellness Group. Voor iedere locatie kun je in de app de actuele prijs per minuut zien. Is het niet zo druk, dan kunnen de locaties zelf de prijs per minuut verlagen. Wanneer het juist wel druk is, kan de locatie de prijs per minuut ook verhogen.

Een bezoekje aan Bobbejaanland kost momenteel €0,12 per minuut, ofwel €7,20 euro per uur. Wie drie uurtjes in het park verblijft, is dus €21,60 kwijt. Een regulier entreebewijs kost €35,50 aan de kassa. Online zijn echter al dagtickets verkrijgbaar aan €19,95.

De app zelf is eenvoudig in gebruik. Je maakt een account aan, waarbij je geen betaalgegevens door hoeft te geven. Loop je een locatie in, dan tap je in. Bij vertrek tap je weer uit. Het betalen doe je achteraf via AfterPay. De kost van deze service bedraagt €0,75 per bezoek. Je kan per bezoek tot maximaal 6 personen meenemen.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be // Bron: Numrush