Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 21 Sep 18, 10:55
Share

De Efteling voegt volgend jaar het dertigste sprookje toe aan het sprookjesbos. Voor de kaap van dertig koos de Efteling een mooi verhaal uit: vanaf het najaar zullen bezoekers kennis kunnen maken met 'De zes Zwanen' in de versie van de gebroeders Grimm.

Het sprookje ‘De zes Zwanen’ wordt het nieuwe sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling. Dit verhaal van de gebroeders Grimm krijgt een plaatsje tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester. Er wordt een klein deel van de parking gebruikt voor de uitbreiding. Op termijn was de Efteling sowieso van plan om het volledige stuk parking bij het park te betrekken. Het ontwerp is van de hand van Sander de Bruijn, die eerder verantwoordelijk was voor de vormgeving bij Ravelijn, Symbolica en Baron 1898.  

Bijzonder is dat het klassieke sprookjestafereel in het slot zal worden gecombineerd met een mini vaartochtje voor de kleinste bezoekers. Dat gebeurde nog niet eerder. De zes Zwanen zwemmen hun rondjes vanaf het najaar 2019. In oktober wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Met de komst van De zes Zwanen telt het Sprookjesbos in Kaatsheuvel 30 sprookjes.

De zes Zwanen

Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen. Zoals het sprookjes betaamt loopt ook dit sprookje goed af en leven ze uiteindelijk nog lang en gelukkig.

Bron: Efteling