Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 24 Sep 18, 18:43
Share

Dit jaar kreeg een klein Frans pretpark een volledige makeover. Jardin d'Acclimatation in Parijs kreeg er bijna 20 nieuwe attracties bij en werd in een nieuw kleedje gestopt. Daarbij zit een gloednieuwe achtbaan: Les Speed Rockets, een Bobsled achtbaan van Gerstlauer. Daarnaast werd er een stukje Belgische makelij neergezet: 'Le Kinétorium'. Het park staat tevens vanaf nu in onze parkgids!

Jardin d'Acclimatation

Wist je dat er in Parijs een gezellig groen pretpark verstopt zit? Jazeker, we hebben het over Jardin d'Acclimatation in het Bois de Bologne. Dit park gelegen tussen l'Arc de Triomphe en La Défense is een ideaal familiepark om even tot rust te komen in de drukte van de Franse hoofdstad. Zeker nu, na zijn grote renovatie is het een bezoekje waard. Er zijn vier verschillende achtbanen, waarvan één nieuwe sinds dit jaar. Les Speed Rockets is een Gerstlauer achtbaan gelijkaardig aan Tiki-Waki in Walibi Belgium en Van Helsing's Factory in Movie Park Germany. Door zijn compactheid komen de verschillende leuke elementen van de coaster perfect tot zijn recht. Een gezellige achtbaan voor de familie met toch de nodige pit. De andere drie banen kregen een nieuw kleedje: La Machine à Vapeur, Le Dragon Chinois en les Souris Méchaniques. 

Le Kinétorium

Een attractie die we zeker moeten aankaarten is het nieuwe interactieve theater. In 'Le Kinétorium' ga je de strijd aan met de gemuteerde planten van een professor die een formule had gecreeërd om planten sneller te laten groeien. Helaas liep dit fout, waardoor je nu met het geweer in de hand onderdaalt in de serres samen met een mechanisch vuurvliegje dat de weg toont. Dit verhaal hoor je in de preshow, waar je in een donker beplante serre staat te kijken naar een video met het logboek van de professor. Deze ruimte is één van de zaken waarbij Jora Vision mooi werk heeft geleverd. Robin van der Want, Project Development Director, licht toe: "Ons team heeft slimme trucjes toegepast zoals verlichte ramen met artficiële planten om het serre-effect te creëren van de invasie."

Daarna ga je binnen in één van de twee theaters om op je missie te vertrekken. Je zweeft op je scooter doorheen de serres waarna je via de metrotunnels van Parijs naar een museum vliegt. Ook hier hebben de planten toegeslagen en moet je ze verslaan. Je vliegt verder door de tunnels om uiteindelijk de grootste te verslaan. Bij het schieten zie je op het scherm het nummer van jouw zitje, zodat je weet waar je schiet. Laurence Beckers, Creative Director van Alterface, vertelt over het verhaal: "Jardin d'Acclimatation kwam zelf met het idee van de planten gezien het past bij het thema van het park. We gingen een stap verder door alle visuals te maken en het verhaal te vormen met een interactieve dimensie. Het was een uitdaging om de planten eng genoeg te maken zodat je ze wil neerschieten, maar ook niet te angstaanjagend voor kinderen." De attractie is één van de eerste projecten voor het nieuwe Creative Division dat aan de slag gaat om van een basisidee naar een attractie te evolueren. Datzelfde team verwezenlijkte al Bazyliszek in Legendia en is vollop aan het werk aan de nieuwe Erratic Dark Ride van Walibi Belgium dat volgend jaar zijn deuren opent. 

De attractie is dus eigenlijk de vernieuwde versie van Desperado City, het voormalig interactief theater van Bobbejaanland. Ze hebben duidelijk geleerd uit die allereerste echte attractie van Alterface, want het niveau ligt een pak hoger. Meer immersie, meer beleving en betere afwerking. De attractie past perfect in het park en klopt volledig qua thema. Opvallend bij de film is het vrij hoge tempo wat voor de nodige adrenaline zorgt bij het schieten. Ook leuk is de tussentijdse score na de eerste scene, waar je op het scherm met je foto ziet wie aan de leiding staat en wie helemaal onderaan. Op het einde zie je de winnaar op groot scherm die vervolgens extra belicht wordt! Alle scores kan je dan vinden bij het buiten gaan. Kortom, een mooie attractie wat het niveau van het pretpark mee omhoog zet.

Ontdekkingen in de natuur

Naast de achtbanen en de dark ride, zijn er heel wat flatrides. Enkele leuke daaruit zijn les Bateaux Volants, voor een leuk uitzicht net over de bomen in het attractiedeel. Ook Les Side-Cars is een attractie dat je meer en meer ziet opduiken. Draai aan de gas van het stuur en zwaai jezelf naar buiten. L'Aestrolabe draait dan weer rond thrill. Lekker op en neer gaan, zowel vooruit als achteruit. De meest unieke attractie van het park is echter La Rivière Enchantée. Een rustige maar gezellige rondvaart vollop in het groen. Het is teven de oudste attractie van het park.

Maar het draait niet alleen om attracties in het park. Er zijn ook heel wat dieren te ontdekken! Je wandelt tussen heel wat verschillende vogels die vrij rondlopen in het park. Verder zijn er paarden, poney's en dromedarissen waarop je kan rijden. Dat allemaal tussen het groen, de vele bloemen en een Chinese tuin. Alle attracties bekijken? Raadpleeg het park dan hier!

Tekst en Foto's: © Sven Popelier - Pretparken.be; Bronnen: © Jardin d'Acclimatation, © Alterface