Auteur: Pretparken.be - Gepubliceerd: 11 Jul 18, 19:24

Eind vorige maand stelde Walibi Belgium vier nocturnes voor, exclusief toegankelijk voor abonneehouders die de optie 'Nocturnes en feestdagen' toevoegden aan hun abonnement. Vorige week, slechts een week na de aankondiging van de exclusieve nocturnes, komt Walibi al terug op deze plannen. Drie van de vier nocturnes worden geannuleerd wegens "niet voldoende interesse van de bezoekers".

Op zaterdag 7 en vrijdag 13 juli, en op zaterdag 4 en vrijdag 17 augustus stonden er nocturnes gepland, exclusief voor abonnees van het park. Daarbij zou het park tot 22u open blijven en zou iedereen een gratis cocktail/mocktail aangeboden krijgen. Abonnees die bij de aankoop van hun abonnement de optie 'Nocturnes en feestdagen' hebben toegevoegd voor een meerprijs van €20, mochten zich inschrijven voor deze unieke laatavondopeningen.

Echter leverde dat volgens Walibi Belgium niet het verhoopte succes op: "Walibi had voorzien om 4 zomernocturnes te organiseren, exclusief voor de abonnementhouders met de optie 'Nocturnes en feestdagen'. Drie van hen (7 en 13 juli en 17 augustus) wekten niet de interesse op van de bezoekers en werden bijgevolg geannuleerd", laat het park weten. Maar ook de laatst overblijvende nocturne, die gepland is op 4 augustus, is nog niet verzekerd: "Indien ook de nocturne op 4 augustus geen succes kent, kan deze eveneens geannuleerd worden."

Moeilijke inschrijvingen

Dat Walibi Belgium drie nocturnes schrapt op basis van "te weinig inschrijvingen" is eerder opmerkelijk. Verschillende abonneehouders hebben namelijk zelfs nooit een infomail gekregen om zich aan te melden voor deze exclusieve nocturnes. Zij die deze wel kregen, kunnen zich dan weer in sommige gevallen niet aanmelden omdat het inschrijvingsformulier beweert dat ze een ongeldig abonnementsnummer hebben.

Op de facebookpagina van het park reageert ene Michaël Mulkens: "Als dit niet het verwachte succes was, komt dit misschien door gebrek aan reclame... Met zo weinig organisatie, hoe willen jullie dat die vier dagen een groot succes worden!"

Tekst en foto: © Pretparken.be