Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 11 Jun 18, 14:09

Afgelopen zaterdag opende Walibi Belgium officieel zijn nieuwe zone 'Exotic World'. Een belangrijke start voor het ambitieuze investeringsplan van Walibi Belgium. Kokosnoten, lekkere mocktails, artiesten en exotische muziek! Pretparken.be brengt een sfeerverslag van dit leuke evenement in het gloednieuwe themagebied.

Bij aankomst in het park, kregen we meteen een boa met het programma om de nek. Het nieuwe themagebied was tot 13u enkel toegankelijk voor genodigden, tot groot ongenoegen van sommige gewone bezoekers. Gelukkig konden die daarna volop genieten van de mooie nieuwe zone in het zonnetje. Eens aangekomen in het gebied, kregen we een kokosnoot in de hand voor de foto en konden we zo doorlopen naar het pleintje voor Tiki-Waka. Indien het kokoswater je niet smaakte, dan kon je ook kiezen voor een mocktail. Onder de genodigden waren heel wat bekende gezichten zoals Wendy Van Wanten, Flip Kowlier, Jan van Den Bosch, Axel Hirsoux, Blanche en meer. De ceremonie begon met tam tam drummers waarna de speech kon beginnen. Vervolgens stond er een exotisch buffet klaar met entertainment om van te smullen, georchestreerd door Production Pirates.

De inhuldiging

Op het podium stonden, naast de presentatrice, 3 personen. Eerst was de vertegenwoordiger van de Waalse Minister van Toerisme aan het woord: Benjamin Goes. Hier kregen we vooral promopraat voorgeschoteld voor de Waalse regering, maar hij benadrukte toch het belang van het pretpark Walibi Belgium in de sector. Niemand minder dan Dominique Marcel, CEO van moederbedrijf Compagnie des Alpes kwam als tweede persoon aan het woord. De groep heeft zijn investeringsbudget verdriedubbeld zodat die tak van het bedrijf verder kan groeien. Walibi Belgium is voor hem een belangrijk park binnen de groep mede door zijn locatie en geschiedenis. Hij is er daarom van overtuigd dat de investering van 100 miljoen euro het volgende doel moet voltooien: Walibi moet weer marktleider in België worden. 75 procent van het park wordt aangepast om dat doel te bereiken en Exotic World is daarin de eerste stap. Tot slot reageerde Jean-Christope Parent, algemeen directeur van Walibi Belgium nog op de ambitie van de CEO en de officiële opening. "Ik heb een beetje druk op mijn schouders om het objectief te behalen. Maar, ik ben ervan overtuigd dat met de verschillende teams die we hebben dit doel kunnen bereiken." Hij bedankte zijn bezoekers en de fans die via de Diamond Theme Park Awards voor verschillende prijzen gezorgd hebben voor het park. Daarna drukte hij op de knop van de confetti voor het officiële startschot van een mooie toekomst!

Het exotische thema van het nieuwste themagebied

Hoe ziet het net geopende themagebied er nu uit na de officiële opening? Zorgt het gebied voor een echte exotische sfeer? Bij de opening was het grijs weer, maar wel warm, dus dat hielp al een beetje. Er is echter veel meer dan het weer dat in Exotic World voor de sfeer zorgt. De kleurijke aankleding met het juiste kleurenpalet zorgt meteen voor het Polynesisiche sfeertje. Niet alleen rondom Tiki-Waka, maar ook richting Challenge of Tutankhamon, die een geupdate facade heeft gekregen. Het belangrijkste element is echter de muziek. Naast de Tiki-Waka score speelt nog andere achtergrondmuziek met onder andere dierengeluiden. Verder is er nog het groen dat werd toegevoegd in het gebied. De bestaande watergebieden werden goed in de verf gezet hierbij, bijvoorbeeld door de interactie van de achtbaan met de fonteinen. Er is echter wel nog één maar: wanneer je van de Octopus naar Challenge of Tutankhamon loopt, heb je enkel langs links een echt prachtig exotisch sfeertje. Tiki-Waka slingert zich tussen de bomen en ook de brug aan Challenge of Tutankhamon doet het gebied stralen. Aan de rechterzijde steekt de Go Car track naast zoveel sfeer wel heel troosteloos af. Uiteraard wordt dit binnen enkele jaren opgelost met de toevoeging van de mega coaster. Dus Walibi, well done! Als kers op de taart heb je de verschillende interactieve elementen verspreid over het gebied, zoals de shaker bij de Tiki Bar. Leuke toevoegingen voor de hele familie!

De wachtrij van Tiki-Waka

De achtbaan zelf is nu volledig klaar. Vooral het wachtrijgebied bleef lange tijd onafgewerkt, maar nu konden we ook dit in zijn volle glorie ontdekken. Ook hier zijn er interactieve elementen zoals het vlagmannetje bij de finishlijn van de achtbaan. Vanuit de wachtrij kan je niet zien wat er gebeurt, maar bezoekers op de achtbaan zien het wel! Verder heb je een overzicht van de race track, ofwel de layout van de coaster. In het station werden leuke details toegevoegd waardoor je helemaal in de race sfeer komt. Het doet een beetje denken aan het Crash Bandicoot Race spelletjes die oude Playstation fans wel zullen kennen. Jora Vision heeft dus opnieuw goed werk geleverd voor de inkleding van de baan. 

De race van de achtbaan

De rit zelf konden we al een tijdje doen, maar in zijn afgewerkte vorm is het des te leuker. Het is een echte familiebaan die een mooie opstap kan zijn voor kinderen om wat meer thrill te beleven dan bij een kiddie coaster. De interactie met onder andere de Tiki-Trail zorgt voor de nodige dynamiek in het gebied, dat je deels beleeft tijdens de rit zelf. Zeker het laatste stukje is qua thema zeer leuk gedaan aan de hand van de pijlen en de ring. Misschien niet de beste Bobsled coaster van Gerstlauer, maar het beantwoordt aan het doel van de coaster dat Walibi Belgium voor ogen had. Alles samen was het een geslaagd event, mede dankzij deze baan. We kijken uit naar de komende jaren voor de opening van de nieuwe werelden!

Tekst & Foto's: © Sven Popelier - Pretparken.be