Auteur: Jan Van Nespen - Gepubliceerd: 24 Mei 18, 15:54
Share

Goed nieuws voor mensen die het niet erg vinden om alleen een ritje te maken in de houten achtbaan: er komt een single riders wachtrij bij de dubbele houten achtbaan Joris En De Draak! Het wordt de vijfde attractie in de Efteling met een single riders rij.

Als je kiest voor deze speciale wachtrij zal een Efteling-medewerker je één van de vrije plaatsen aanwijzen die vaak overblijven in de treintjes als gevolg van bijvoorbeeld bezoekersgroepen die uit een oneven aantal bestaan. Er komt slechts één single riders wachtrij voor beide banen: je zal dus als single rider niet kunnen kiezen welke baan je wil doen: Water of Vuur. En uiteraard wordt je zitplaats in de trein zelf ook door louter toeval bepaald. Het is de vijfde attractie in het park die een single riders wachtrij krijgt: Bobbaan, Baron, Symbolica en Python gingen de houten achtbaan al voor.

De nieuwe wachtrij werd toegevoegd tijdens een groot onderhoud en wordt in gebruik genomen vanaf 26 mei. Ze komt rechts van de gewone ingang te liggen. Je zal dan het station betreden via een trap uit de tegenovergestelde richting van de normale wachtrij. Het voordeel van een single riders wachtrij is dat deze vaak korter is dan de gewone wachtrij en dat je daardoor de volledige capaciteit van de attractie kan benutten, wat tot kortere wachttijden leidt en ook tot minder frustraties van de bezoekers in de wachtrij. Een positieve evolutie dus! 

Tekst: © Jan Van Nespen // Foto: © Nico Reynders // Bron: De Efteling Newsletter