Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 21 Mei 18, 00:50

Parc Asterix heeft twee nieuwe attracties in de pijplijn zitten. Concreet gaat het om een 4D-attractie in 2019 en waarschijnlijk een Launch Coaster in 2021. Deze informatie werd bevestigd in een uitzending over het park op de Franse televiesie.

Het was al langer bekend dat het Franse park van zin was om een film-gebaseerde attractie te openen. Dat stond reeds in vrijgegeven beleidsplannen van moedermaatschappij Compagnie des Alpes. In het programma 'Sept a huit' op het Franse TF1 kwam de aap ook effectief uit de mouw: het park kiest voor een 4D-cinema. Er komt een zaal met 300 zitjes en een scherm van 20 op 6 meter. De film zou gebaseerd zijn op een virtueel rollercoaster-ritje en in totaal ongeveer 8 minuten duren. Voor de 4D-attractie gaat Parc Astérix in zee met de gespecialiseerde fabrikant CL. Corporation. De Galiërs spenderen 6 miljoen euro aan de nieuwigheid. De attractie zou moeten open gaan in 2019. Hetzelfde jaar blaast het park overigens 30 kaarsjes uit.

Nieuwe Launchcoaster
Er zijn ook plannen voor een nieuwe launch coaster. Deze zou openen in 2021 en is daarmee de volgende stap in het tweejaarlijks investeringsritme dat het park hanteert. Als voorbeeld toont Strategisch directeur 'Frédéric Dubosc' de Duitse lanceerachtbaan 'Taron', maar ook de Spaanse 'Red Force' en de Amerikaanse 'Kingda Ka' passeren de revue bij de verantwoordelijke. Naar verdere details blijft het voorlopig gissen. Parc Astérix investeert normaal steeds 10% van zijn omzet in nieuwe attracties. Hoeveel er al opzij ligt voor de nieuwe coaster is niet bekend. We kunnen er wel van uitgaan dat ook deze attractie, net als zijn voorgangers een vormgeving zal meekrijgen om van te smullen. Grote attracties krijgen In Parc Astérix steevast een uitgekiende vormgeving mee. Vorig jaar opende het park nog de familie-launch coaster ‘Pégase Express’ met een leuk uitgewerkt 'openbaar vervoer-thema' met de nodige knipogen. De laatste thrillcoaster die het park neerpootte dateert inmiddels al van 2012. Toen opende het park 'OzIris': een inverted coaster van de Zwitserse fabrikant B&M in een zeer sexy Egyptyisch themajasje. Waarschijnlijk zal de nieuwe launchcoaster de thrillseekers weer bedienen.

Tekst: Jonas Claes - Pretparken.be / Foto's: Parc Astérix, TF1 / Bron: TF1, Wonderworld