Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 13 Mei 18, 12:07
Share

Universal Studios Hollywood heeft deze week aangekondigd dat Jurassic Park The Ride op zaterdag 3 september uitsterft! Maar het leven vindt altijd een weg, zoals Dr. Ian Malcom zei in dé oerklassieker Jurassic Park. En zo opent in de loop van 2019 de vernieuwde attractie: Jurassic World Ride!

Jurassic Park is een oerklassieker van Universal Studios en zorgde in zijn tijd voor een van de grootste kassasuccessen aller tijden. De technologie met een goede mix van reusachtige animatronics en nieuwe computersimulaties was destijds ongeëvenaard en zorgde voor een visueel spektakel. Universal besloot dan ook deze franchise naar z'n parken te brengen en deed dit in 1996 in Hollywood met de attractie Jurassic Park, the ride. Het gaat om een zogenaamde spillwater, een waterattractie waarbij je een parcours afvaart en op het einde een grote drop maakt waarbij je meestal vrij nat wordt. In vergelijking met het gros van de spillwaters tilde Universal deze ride naar een veel hoger niveau. De attractie is een volwaardige attractie met een lang vaarstuk langsheen verschillende scènes met allerlei dino's, en dit allemaal animatronics. Vervolgens volgt een wel erg hoge lifthill indoor en dus een echt dark ride gedeelte om tot slot een erg diepe drop te maken.

Na 22 jaar dienst zal de attractie dus uitsterven om in 2019 te herrijzen als Jurassic World Ride. Ook het Jurassic Cove restaurant en de Jurassic Outfitters retail store​ sluiten voor een grondige renovatie. De upgrade moet van de attractie een nieuwe, volgende generatie attractie maken. Wat dit in concreto wil zeggen is voer voor speculatie. Fans denken dat er wellicht meer schermen en eventueel 3D-elementen aan te pas gaan komen en vrezen dat dit ten koste gaat gaan van animatronics. Hopelijk wordt hun vrees geen waarheid, want het sterke punt van de attractie zijn net de animatronics. Logischerwijze zullen er in de nieuwe attractie scènes van uit de nieuwe Jurassic World film geïmplementeerd worden. Zo zou de Indominus Rex haar opwachting maken voor een gevecht met de T-Rex en zou ook de Mosasauros die zijn witte haai binnenspeelt opdraven voor de opvarenden.

Of Islands of Adventure in Orlando in de komende jaren ook een revamp naar Jurassic World mag verwachten, is nog hoogst onzeker. Wel zijn er al geruchten dat er een nieuwe attractie, mogelijks een achtbaan, zou komen in de Jurassic zone. Samen met de nieuwe Harry Potter achtbaan in aanbouw zou zo dan het aantal achtbanen in het park op gelijke hoogte blijven na het verdwijnen van de dubbele, inverted achtbaan Dragon Challenge. To be continued...

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Universal Studios, Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Universal Studios