Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 1 Apr 18, 21:56
Share

Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons tweede bezoek bracht ons naar Bobbejaanland. Dit jaar opnieuw geen nieuwe attractie, maar wel vernieuwingen en aanpassingen in het park. Dreamcatcher VR komt eraan en andere attracties kregen een update of een aanpassing. 

Dreamcatcher

We beginnen meteen met de grootste verandering: Dreamcatcher VR. Op dit moment nog zonder de VR door een vertraging bij de fabrikant, maar dat zou in de tweede helft van de paasvakantie moeten opgelost zijn. De façade van het station kreeg een grote makeover met een geslaagd rotswerk. Vroeger kon je bij de baan grote vogels terugvinden die nu volledig weg zijn. De doorgang onder het station is nu een echte tunnel in plaats van de houten platen voorheen. In het station zelf hangen de tv schermen al klaar voor de VR uitleg. Plaatsnemen is met aangepaste beugels die een soort plastic overtrek hebben gekregen. Het ritje leek vrij soepel tegenover vroeger met een ander einde. Geen "tunnel" met onweer, maar een passage bij kleurrijke doeken. Het nieuwe logo zie je staan bij het uitstappen. 

El Rio

Geen echte vernieuwing hier maar hier missen dus we iets dat al 16 jaar toch maar stilstond: het rad van El Rio. Zoals je in ons compilatiefilmpje kan zien is het best een grootte leegte nu. Waar vroeger de glijbaan stond, zie je nu de bootjes varen die uit de draaikolk komen. Verder geen grote aanpassingen maar nu is er tenminste plaats om iets leuk toe te voegen aan de ritervaring, in plaats van het voormalige museumstuk.

Cowboy Town

Dit themadeel mag 40 kaarstjes uitblazen en op dit moment is vooral de nieuwe speeltuin mooi zichtbaar. De geur van het verse hout prikkelt de zintuigen, terwijl de kinderen met veel plezier van de glijbaan glijden. De bouw van het avonturenparcour is echter nog niet gestart. 

Big Bang

Een vernieuwing die we ook al wisten was Big Bang. De nieuwe bordjes zijn mooi gedaan en bijna exact zoals de concepts die vrijgegeven waren. Het huisje voor de medewerkers ziet er uiteindelijk wel anders uit. Er is een groot bootje bovenop het huisje, alleen zit er geen figuurtje in. 

Aztek Express

Na het ongeval van vorig jaar, zijn bij de Aztek Express maatregelen genomen om nooit meer zo iets voor te hebben. Tussen de verschillende gondels zijn metalen stukken en houten planken bevestigd om het gat tussen twee gondels op te vullen. 

Bekijk hier nog onze compilatie met beelden van een nieuwe El Rio, Dreamcatcher en meer!

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be// Foto's: Sven Popelier - Pretparken.be // Video: Sven Popelier - Pretparken.be