Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 1 Apr 18, 18:30
Share

Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. We begonnen tijdens het speciaal evenement van Walibi Belgium waar we in exotische sferen mochten vertoeven. Eerst in Aqualibi bij de heropening met nieuwe thematisatie en Kiddie Bay. Daarna in Walibi Belgium zelf voor een gloednieuw themagebied, inclusief de enige nieuwe achtbaan van België dit jaar: Tiki-Waka

Aqualibi in een Caraïbische sfeer

Het waterpark Aqualibi heeft opnieuw een nieuw thema gekregen. Na de vernieuwingen enkele jaren terug, werd opnieuw geinvesteerd in het waterpark. Vanaf nu beleef je het park in Caraïbische stijl met kleurrijke façades. Tijdens een speciaal evenement werd dit feestelijk gevierd met authentieke muziek, feestelijke pluimen en de bloemenkransen mochten niet ontbreken. 

Kiddie Bay

In totaal werd 4,2 miljoen euro geinvesteerd met de grootste investering speciaal voor kinderen die niet kunnen zwemmen. In een nieuw deel van het park kunnen de kleinsten zich uitleven in Kiddie Bay. In deze nieuwe ruimte staat een waterspeeltoestel met verschillende glijbanen. Er is nog meer waterplezier dankzij verschillende fonteinen en extra waterwegen. Voor de gelegenheid werd trouwens een lokale school uitgenodigd die als eerste het nieuwe gebied mocht testen. 

Exotic World

Na enkele lekkere hapjes en een drankje mochten we naar het pretpark zelf. Jean-Cristophe Parent, Algemeen directeur van de parken, vertelde al in zijn speech dat ze helaas de deadline van de Paasvakantie niet gehaald hebben door de weersomstandigheden. Desondanks doen ze er alles aan om het nieuwe gebied zo snel mogelijk te openen, ten vroegste vanaf 7 april. Het gebied waarover we het hebben is de allereerste wereld van Walibi dat zal openen: Exotic World. In dit nieuwe gebied kan je een nieuw gekleurde Octopus en Challenge of Tutankhamon vinden. Het theater heet nu het Tiki Theater en daarbij is er een nieuwe bar dat binnenkort opent. De avontuurlijke kinderen kunnen spelen op de Tiki-Trail, een nieuw avonturenparcour. Wat echter meteen opvalt wanneer je het gebied binnenwandelt, is natuurlijk de coaster: Tiki-Waka.

Tiki-Waka

In het hartje van de zone bevindt zich dus de familiecoaster Tiki-Waka. Deze nieuwe baan is toegankelijk voor kinderen vanaf 1 meter. Eens je in het leuk gethematiseerd treintje stapt klim je 21 meter omhoog om tot wel 55 km per uur door het spaghetti werk te razen. De frisse blauwe kleur zorgt voor de nodige visibilteit rondom het avonturenparcour en de Gold River Adventure.

Het volledige gebied is een investering van 7,8 miljoen euro. "We zijn verheugd de eerste belangrijke fase van ons investeringsplan te kunnen presenteren. Zowel Walibia ls Aqualibi slaan hiermee de weg in van nog meer beleving door nog meer thematisering, en met Exotic World is de eerste van de vele nieuwe belevingswerelden in Walibi een feit." verklaart directeur Parent. Wij zijn alvast klaar voor een eerste ritje deze lente! Hier alvast nog meer foto's en onze compilatie video van alle nieuwigheden.

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be, Walibi Belgium // Foto's: Kris Peeters - Pretparken.be // Video: Sven Popelier, Juan Martinez - Pretparken.be