Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 28 Maa 18, 13:16

Walibi Belgium zal de vooropgestelde openingsdatum van 31 maart voor hun nieuwe achtbaan niet halen. Tijdens de fandag vorig jaar meldde het park nog dat Tiki-Waka op de eerste dag van het seizoen zou openen. Door de slechte weersomstandigheden dit voorjaar zal die datum dus niet gehaald worden. Bezoekers moeten minstens wachten tot 7 april.

Tiki-Waka, een familieachtbaan gebouwd door Gerstlauer, werd vorig jaar groots aangekondigd tijdens het masterplan van Walibi Belgium. Het is al de tweede attractie in het grote plan om het park te vernieuwen, nadat in 2016 Pulsar werd geopend. Op 31 maart, de seizoensstart van 2018, had Exotic World inclusief Tiki-Waka moeten openen. Het park bevestigt nu officieel dat het die datum niet zal halen en wijdt dat aan meteorologische omstandigheden.

"Exotic World opent in de lente. We hebben er alles aan gedaan om Tiki-Waka open te krijgen bij de opening van het seizoen maar door de meteorologische omstandigheden van de vorige weken zal de family funcoaster niet voor 7 april opengaan", laat het park weten.

Het park plaatste wel meteen de eerste beelden van de wagentjes van de achtbaan online. Daarop is te zien dat de eerste testen net begonnen zijn. Verder lijken de wagentjes sterk op wat te zien was in de concept arts die in februari werden verspreid tijdens een werfrondleiding, maar uit de beelden valt ook af te leiden dat er nog heel wat werk is aan het station. Of de nieuwe "family funcoaster" - zoals Walibi de attractie omschrijft - nog deze paasvakantie opent, is dus nog afwachten.

Tiki-Waka is echter niet de enige nieuwigheid voor Walibi Belgium in 2018. Naast het eerder vernoemde Exotic World, waarin zich ook een avonturenparcours bevindt, zal Aqualibi een uitbreiding krijgen van 700m². Die uitbreiding van het waterpark zou wel klaar moeten zijn in de paasvakantie. Verder lanceert Walibi Belgium ook een nieuwe abonnementsformule.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto: © Walibi Belgium // Bron: Walibi Belgium