Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 28 Maa 18, 17:18
Share

Plopsa Coo neemt dit seizoen afscheid van de Octopus. De attractie is net geen tien jaar aanwezig geweest in het park. Binnenkort zal de attractie terug te vinden zijn op de Franse kermissen.

Enkele dagen geleden doken er plots foto's op van de Octopus die in Plopsa Coo werd afgebroken en op een trailer werd geplaatst. Al gauw raakte bekend dat de attractie verkocht werd aan een kermisexploitant uit Frankrijk. Die zal vanaf dit jaar met de molen rondreizen langs kermissen in Frankrijk. De Octopus wordt er herdoopt tot Crazy Kraken. De afbraak van de attractie werd niet door het park aangekondigd. "We zijn bezig met plannen voor 2020 en daar past deze attractie niet meer in", aldus Van den Kerkhof.

De Octopus draaide sinds 2008 rondjes in het park. Toch is de attractie al een aantal jaar ouder. Plopsa Coo kocht de attractie namelijk over van kermisexploitant René Lauwers, die er jarenlang enkele grote Vlaamse kermissen mee aandeed onder de naam Polyp. In de beginperiode van de attractie in Plopsa Coo behield de Octopus nog de kermisuitstraling, maar later werd een nieuwe, eerder cartooneske kop toegevoegd op de molen en kreeg de attractie nieuwe kleuren. Het lijkt erop dat die vernieuwde look voorlopig behouden zal blijven.

Plopsa Coo moet het dus doen met een attractie minder, wanneer het park opent op 31 maart.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be, Manège Crazy Kraken Dir.SR - Spider // Bron: Plopsa Fans, Facebook Crazy Kraken