Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 22 Maa 18, 16:29
Share

Het Finse stadspark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki, kondigt vandaag met trots aan dat het in 2019 een flinke Intamin launch coaster opent! De coaster wordt Finlands langste achtbaan en zal Taiga heten.

De afgelopen dagen was het park via sociale media zijn volgers al serieus aan het teasen met vage concept arts en zinnen als "Taiga is in the air", maar coaster enthousiasts hadden al zo'n vermoeden dat het zou gaan om een spectaculaire achtbaan aangezien de attractie die het veld moet ruimen voor deze nieuwe attractie de populaire en unieke watercoaster Vonkaputous is. Zij worden vandaag op hun wenken bediend, want het park brengt nu de concrete plannen naar buiten.

"We zijn erg opgewonden dat we eindelijk kunnen aankondigen dat Linnanmäki haar grootste attractieproject ooit maakt in samenwerking met attractiebouwer Intamin. Deze erg unieke, high-profile lanceerachtbaan kan omschreven worden als een droom voor achtbaanfans", aldus Pïa Adlivankin, uitvoerend directeur van Linnanmäki.

De nieuwe achtbaan heeft alvast imponerende statistieken. Het hoogste punt wordt bereikt met een tophat van 52 meter en de achtbaan zal met z'n 1104 meter lengte de langste achtbaan van het land worden! De topsnelheid bedraagt 106 km/uur en de achtbaan zal 2 lanceringen en 4 inversies tellen. Het type achtbaan wordt hetzelfde als multi-launchcoaster Taron in Phantasialand.

Intamin is een Europese fabrikant en telt wereldwijd het grootste aantal lanceerachtbanen. De bouwer is erg geliefd bij coaster enthousiasts voor z'n lanceerachtbanen omdat deze doorgans de beste lanceringen maakt. "De keuze voor Intamin was makkelijk aangezien zij de meest creatieve lay-out voorstelden voor ons uitdagend terrein. We zijn werkelijk tevreden met onze grootste aankoop ooit", aldus Anssi Tamminen, Technisch Directeur van Linnanmäki.

Het park verwacht dat deze baan een van de spannendste binnen Europa wordt. "Deze achtbaan zal iedereen imponeren. Het design van de finale lay-out was het resultaat van een gezamenlijke inspanning met Linnanmäki, en we waren in staat om een achtbaan te ontwerpen die nieuwe standaarden zal neerzetten, niet alleen in Finland, maar in heel Noord-Europa en zelfs daarbuiten", vult Intamins Uitvoerend Vice President Sacha Czibulka met trots aan.

Taiga zal z'n eerste ritjes maken in het seizoen 2019.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: Linnanmäki // Bron: STT Info