Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 1 Maa 18, 23:09
Share

Walibi Belgium introduceert dit jaar nieuwe abonnementsformules waarbij de bezoeker zijn abonnement naar eigen wens kan samenstellen. Het nieuwe abonnement zal de naam 'Let's Go Pass' krijgen waardoor de Walibi, Golden en Family Golden Passes tot het verleden behoren.

Update: Ook Bellewaerde heeft nu hun nieuw abonnement voorgesteld: de 'Adventure Pass'. Deze nieuwe pass heeft dezelfde tarieven en voordelen als de 'Let's Go Pass' van Walibi Belgium, hieronder besproken. Bestellen kan hier.

Vandaag liet Walibi Belgium haar abonnees kennis maken met een gloednieuw abonnementensysteem. Het nieuwe abonnement, 'Let's Go Pass', laat toe dat de bezoeker het abonnement naar zijn eigen wensen kan personaliseren door te kiezen tot welke parken men ongelimiteerde toegang wil, op welke dagen men toegang wil en voor hoeveel personen.

Prijzen

Zo start de Let's Go Pass bij een prijs van €59 waarbij je toegang tot een basispark (Walibi Belgium, Aqualibi of Bellewaerde) kan kiezen. Wil je hier een extra park aan toevoegen, dan betaal je per park €20 extra. Wil je ook toegang op nocturnes en op feestdagen, ook dan moet je een supplement van €20 betalen. Vanaf de derde persoon die je toevoegt aan je abonnement, betaal je slechts €20 voor het basispark. Ten slotte kan je ook nog een parkingabonnement toevoegen voor €25.

Echter, wanneer je een Let's Go Pass vóór 30 april aankoopt, dan krijg je een korting van 20% op je basispark waardoor de prijs hiervan €47 wordt en €16 vanaf de derde persoon.

Voordelen

De nieuwe Let's Go Pass geeft je standaard voordelen bij andere parken. Zo krijg je 50% korting bij: Parc Astérix, France Miniature, Musée Grevin, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Holland, Phantasialand, Walibi Belgium, Aqualibi en Bellewaerde, maar ook 40% bij: Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park, Bokrijk, Movie park Germany en Grotten van Han. Tevens krijg je 10% korting in de horeca in de parken waar je met je abonnement toegang toe hebt en er zijn verschillende kortingsacties voor vrienden en familie zoals 33% lentekorting, 25% zomerkorting, 50% bring-a-friend-korting en 50% halloweenkorting.

Goedkoper?

Ondanks dat de nieuwe abonnementsformules een hogere flexibiliteit geven, zal je dit jaar toch meer euro's moeten betalen als je dezelfde voordelen wilt krijgen als met de abonnementen van vorig jaar.

Zo kostte vorig jaar een 'Walibi Pass' waarmee je enkel toegang krijgt tot Walibi Belgium €69, in de nieuwe formule kost dit €59 plus €20 voor de toegang op feestdagen en nocturnes. Een stijging van bijna 15%.

Zo ook de oude 'Golden Pass' die je toegang gaf tot Walibi Belgium, Aqualibi en Bellewaerde: vorig jaar kostte deze €99, wanneer je dit abonnement wilt evenaren met de nieuwe formules betaal je €59 voor een basispark plus twee maal €20 voor de twee andere parken plus €20 voor toegang op feestdagen en nocturnes. Dit levert een nieuw prijskaartje op van €119, wat een stijging is van 20%.

Hetzelfde verhaal geldt voor de 'Family Golden Pass' die onbeperkt toegang gaf tot Walibi Belgium, Aqualibi en Bellewaerde aan alle personen van het gezin die op één adres wonen. Dit gezinsabonnement kostte €359. Wanneer we dit gaan vergelijken met het nieuwe abonnement voor een modale gezin (twee ouders en twee kinderen), dan komen we op de volgende prijs uit: Twee maal €119 plus twee maal de gereduceerde prijs van €80 (€20 voor het basispark plus twee keer €20 voor de twee andere parken plus €20 voor toegang op feestdagen en nocturnes). Dit vormt een totaal van €398, een prijsstijging van bijna 11%.

Wanneer je echter de optie 'toegang op feestdagen en nocturnes' weglaat, kosten de abonnementen wel hetzelfde als vorig jaar, uitgezonderd het gezinsabonnement dat dan wel gedaald is in prijs (€318 t.o.v. €359) voor een modaal gezin.

Wat het parkingabonnement betreft, dit is wel gestegen van €20 naar €25, een stijging van 25%.

Beter?

Als we de nieuwe voordelen gaan vergelijken met die van de abonnementen van vorig jaar, zien we wel dat we hierop hebben moeten inboeten. Zo kreeg je vorig jaar met een Golden (Family) Pass onbeperkt gratis toegang tot Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Grevin. Dit jaar is dat slechts 50% korting. Maar ook Fort Fun is volledig verdwenen uit de lijst met voordelen en de korting in de horeca is gedaald van 15% naar 10%.

Conclusie

De Let's Go Pass is duurder voor wie full-option wil en het oude abonnement wil evenaren of even duur wanneer je er geen problemen mee hebt dat je enkele dagen in het jaar geen toegang krijgt tot je geselecteerde parken. Grotere gezinnen worden wel benadeeld door het nieuwe systeem. Verder zijn de voordelen voor iedereen afgezwakt. Bestellen kan op wali.bi/letsgopass.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium