Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 20 Feb 18, 00:30
Share

Binnen enkele maanden opent het nieuwe Plopsapark 'Majaland Kownaty' in Polen zijn deuren, en nu al zou er een uitbreiding op til staan. Een Poolse pretparksite laat namelijk weten dat het nog in opbouw zijnde park binnen enkele maanden zal beginnen aan de bouw van een houten achtbaan, de eerste in Polen!

Op 26 mei 2018 opent Plopsa een nieuw park in Polen: Majaland Kownaty. Het park is vergelijkbaar met de twee andere indoorparken van de Plopsagroep, maar met een ander thema (Heidi en Wickie) en enkele andere attracties. Naast de indoorhal, is er echter ook een groot buitengebied met attracties als 'De Konijntjes' die we kennen van in Plopsaland De Panne.

En die buitenzone zou zeer binnenkort zelfs nog groter worden, althans een gerucht dat een Poolse pretparksite verspreidt. Binnen twee tot drie maanden zouden namelijk de werken al starten voor een houten achtbaan van GCI! Het zou gaan om een kopie of gelijkaardige variant van Heidi The Ride in Plopsaland, die vorig jaar opende. Het openingsjaar, thema en andere zijn niet bekend.

Als deze plannen effectief uitgevoerd worden, betekent dit dat Plopsa de eerste houten achtbaan van Polen zal bouwen. Plopsa zelf heeft nog niets gecommuniceerd over dit nieuws.
UPDATE: Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsagroup, heeft dit nieuws ondertussen bevestigd.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Plopsa // Bron: Parkmag