Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 16 Feb 18, 22:16
Share

Walibi Belgium opende gisteren zijn deuren voor nieuwsgierige en kijklustige fans en journalisten om een rondleiding te geven op de verschillende bouwwerven in het park. Walibi opent komende paasvakantie namelijk een nieuwe Tikizone met een nieuwe familiale achtbaan en avonturenparcours. Ook in het naastgelegen waterpark Aqualibi is men druk aan het werk voor de nieuwe kinderzone die er eveneens dit jaar opent.

In juni vorig jaar kondigde Walibi Belgium hun gigantische investeringsplan aan voor de komende jaren. Tot en met 2023 zullen er elk jaar nieuwe attracties openen waarbij ook telkens een zone van het park aangepakt wordt. Goed voor een totaal van tien nieuwe attracties, waarvan drie achtbanen, en acht (ver)nieuw(de) zones. Alle nieuwigheden samen zullen goed zijn voor een investering van 100 miljoen euro!

Dit jaar staat er de nieuwe Tikizone, genaamd Exotic World, en de herthematisatie en uitbreiding van Aqualibi op het programma. Beide projecten zijn goed voor 12 miljoen euro van de 100 miljoen euro die voorzien zijn voor het investeringsplan voor de komende jaren. Voor de nieuwe Tiki-zone bedraagt het aandeel 7,5 miljoen euro en voor de herthematisering en uitbreiding van Aqualibi 4,2 miljoen euro.

Exotic World & Tiki-Waka

De achtbaan

Achteraan Walibi Belgium verrijst er een grote beige-blauwe wirwar van staal. Het park opent dit jaar namelijk een nieuwe familiale funcoaster van Gerstlauer. Het gaat om een Bobsled Coaster die een hoogte van bijna twintig meter zal bereiken, 500 meter lang zal zijn en een snelheid van 55km/u zal halen. Er zullen vijf karretjes voorzien worden op de achtbaan en de attractie zal toegankelijk zijn voor personen vanaf 1 meter groot.

 

Tijdens een ceremonie, begeleid door twee dansende hula-meisjes, werd de naam van de achtbaan ook bekend gemaakt: Tiki-Waka! 'Tiki' omdat de attractie in een exotische Tiki-stijl wordt gethematiseerd en 'Waka' omdat de achtbaan een race is met een hoek af, aldus Walibi Belgium.

De voorganger van Tiki-Waka, de achtbaan Coccinelle, is voor de bouw van dit nieuwe project afgebroken en zal later terug verschijnen in het park, aan de voet van de lifthill van Weerwolf. De terugkomst zal echter nog niet dit jaar zijn, maar in een latere fase wanneer ook de zone rond Weerwolf wordt aangepakt.

De zone

Tiki-Waka zal in een exotische zone komen te liggen, Exotic World, waar bezoekers zich in Polynesië wanen. Zo wordt de huidige toiletblok in een nieuw kleedje gestoken met strooien dakjes. Ook komt er aan de linkerkant van dit gebouw een nieuwe Tiki-bar. Het theater dat in deze zone staat wordt ook opgefrist zodat het past in de nieuwe zone. Of dit terug in gebruik genomen zal worden, is niet duidelijk.

 

Verder krijgt de zone volgens de concept-arts ook exotische beplanting zoals palmbomen. Ook de weg zal helemaal heraangelegd worden: er wordt 3500m² aan nieuwe tarmac gegoten in bruine en oker kleuren en 1800m aan kronkelende stoepranden. Om het geheel af te maken, wordt Exotic World voorzien van muziek van IMAscore. Een fragment kan je hieronder beluisteren:

Ten slotte wordt de voorgevel van de darkride Challenge of Tutankhamon licht aangepakt om meer tot zijn recht te komen in de nieuwe Tiki-zone, maar de attractie binnenin blijft ongewijzigd.

Het avonturenparcours

In Exotic World komt niet alleen een nieuwe achtbaan, maar ook een nieuw avonturenparcours! Dit parcours zal bestaan uit vijf torens - met een maximale hoogte van zeven meter, vier bruggen en een glijbaan. Bezoekers zullen zo over, onder en tussen Tiki-Waka én Gold River Adventure kunnen wandelen.

De werf

Eind januari plaatste Walibi Belgium op hun Facebookpagina dat de eerste trackonderdelen aangekomen waren in het park. Nu, ene halve maand later, is de bouw van de achtbaan al in een vergevorderd stadium. Zowat de volledige achtbaan is reeds opgebouwd, enkel de lifthill, aanloop naar de remmen en de remmen zelf zijn nog niet geplaatst hoewel de supports hiervoor wel al op hun plaats staan. Eind februari zou de baan volledig klaar moeten zijn, klaar om in maart de eerste testritten aan te kunnen vangen.

 

Ook de contouren van de wandelpaden en wachtrij zijn al duidelijk zichtbaar door de reeds aangelegde stoepranden. De sanitaire blok heeft al een nieuw strooien dak gekregen, evenals een deel van het achterliggende theater. De zone komt duidelijk al tot stand. De basis van het stationsgebouw staat er al, maar de volledige overkapping moet nog gebouwd worden, alsook de aanplanting van de zone.

De bouw van Exotic World zit duidelijk op schema, wat Walibi Belgium ook bevestigt. De opening in de paasvakantie zal op dit moment zeker gehaald worden.

Een blik op de werf kan je zien in onderstaande video en foto's.
Het artikel gaat verder met Aqualibi onder onderstaande fotoreeks!

LIVE | Werfbezoek Tikizone Walibi Belgium - Deze paasvakantie opent er een nieuwe achtbaan in een nieuwe #Tikizone!

Geplaatst door Pretparken.be op donderdag 15 februari 2018

Alle concept-arts

Alle bouwfoto's

Caraïben & Kiddie Bay

De herthematisatie

Het waterpark Aqualibi zal er vanaf de paasvakantie helemaal anders uitzien! Het hele park zal namelijk geherthematiseerd worden naar een Caraïbische sfeer. Zo zal het zwembad er veel kleurijker uit gaan zien, veel meer thematisatie krijgen en vooral gezelliger worden. Een kleurrijke boot in het midden van het zwembad, op de wenteltrap naar de glijbanen, wordt een eye-catcher van het waterpark.

Ook de inkom van Aqualibi zal mee opgenomen worden in de herthematisatie, hoewel de impact daar eerder miniem zal blijven. De echte Caraïbische sfeer zal pas volledig tot uiting komen in het eigenlijke waterpark.

De uitbreiding

Niet alleen krijgt Aqualibi een grootse make-over, maar het krijgt ook een uitbreiding van 700m². Deze nieuwe zone, genaamd Kiddie Bay, is vooral gericht op kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Kiddie Bay zal vooral bestaan uit een waterspeeltuin - met een maximale hoogte van 7,40 meter - met 36 animaties, 70 waterbronnen en vijf glijbanen. Ook zullen kinderen er dammen kunnen bouwen wat voor veel speelplezier zal zorgen. Het waterniveau zal in de nieuwe zone tussen de 12 en 20 centimeter variëren.

De werf

In het bestaande gedeelte van Aqualibi is op dit ogenblik nog niet bijzonder veel te zien. Er zijn al enkele geveltjes geplaatst, maar nog lang niet allemaal. Er liggen nog verschillende hopen thematisatie klaar om opgebouw te worden in het park. Ook zijn verschillende baden volledig gestript voor onderhoud, deze zwembaden moeten terug volledig betegeld worden. Ook van de eerder vernoemde boot is nog niets te zien op dit moment.

Het gebouw waarin Kiddie Bay komt te staan is nog een grote betonnen blok, vol met stellingen. Hier is duidelijk nog het meeste werk aan de winkel. Onderdelen van de waterspeeltuin waren ook nog niet te bespeuren.

Het is duidelijk dat er in Aqualibi nog een gigantische hoop werk te verrichten valt tegen de heropening in de paasvakantie. Of Kiddie Bay dan ook zal openen, is niet bekend.

Een blik op de werf kan je in onderstaande video en foto's zien:

LIVE | Werfbezoek Aqualibi - Dit jaar krijgt het waterpark een nieuw Caraïbisch thema en opent er een nieuwe kinderzone!

Geplaatst door Pretparken.be op donderdag 15 februari 2018

Alle concept-arts

Alle bouwfoto's

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be en Walibi Belgium