Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 8 Feb 18, 13:38
Share

Bobbejaanland krijgt in 2018 geen nieuwe attractie, maar geeft wel een grondige make-over aan twee bestaande attracties. Zo krijgt hun achtbaan Dreamcatcher een nieuw kleedje en wordt er virtual reality toegevoegd. Ook de bootjesglijbaan Big Bang krijgt dit jaar nieuwe thematisering.

Dreamcatcher

De meest drastische make-over zal bij de achtbaan Dreamcatcher plaatsvinden. Het hele station zal zowel qua thematisatie als infrastructuur veranderen. Zo zullen er in het station verdeelpoortjes per bakje van de treintjes worden geïnstalleerd waardoor het instappen sneller en efficiënter zal verlopen. Verder worden er ook een soort van rotsen rondom het station gesculpteerd. Bij de thematische metamorfose zullen het Wilde Westen, adelaren en uiteraard dromenvangers centraal staan. Daarbij verdwijnen de bekende tipi's voorgoed uit de wachtrij van de attractie.

Ook zal er een virtual reality-ervaring toegevoegd worden aan de attractie waarbij je jezelf een moedige adelaar waant die de grootste stormen trotseert in mysterieuze landschappen! In 2016 introduceerde Bobbejaanland voor het eerst VR in hun park met de komst van Mount Mara. Snel werd duidelijk dat dit de capaciteit gevoelig liet dalen waarna een ander systeem werd gezocht. Bij Dreamcatcher worden daarom bijvoorbeeld de VR-brillen bevestigd aan de treinen waardoor ze altijd meerijden met de trein en de bezoekers zelf kunnen kiezen om ze op of af te zetten. Ook het verzamelproces wordt hierdoor vermeden waardoor de capaciteit niet al te hard beïnvloed wordt.

Big Bang

Ook de bootjesglijbaan Big Bang wordt deze winter aangepakt. Deze attractie krijgt een vernieuwd station qua thematisering en ook de omgeving rond de uitgang, inclusief fotopunt, wordt opgefrist met de toevoeging van nieuwe thematisatie.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Bobbejaanland