Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 26 Jan 18, 15:12
Share

Bobbejaanland heeft vandaag een nieuwe enquête verspreid waarin gevraagd wordt hoe jij een bepaald deel van het pretpark zou thematiseren als jij dat zou mogen kiezen. Mogelijks gaat het om een peiling naar de thematisering van de nieuwe attractie die Bobbejaanland wenst te openen in de toekomst.

"Wat als jij carte blanche kreeg om een deel van ‘t plezantste land in een nieuw thema te gieten? Back to the roots van het park en dus naar de Wild West of vind je het tijd om een bladzijde om te slaan en kies je voor iets totaal nieuws?" Zo begint de enquête waarin gevraagd wordt in welke mate thema's uit tv-series, films of computerspellen het bezoek aan het pretpark beïnvoeden. Vervolgens wordt er gevraagd welke sfeer de nieuwe attractie van Bobbejaanland volgens jou moet uitstralen: "Stel dat de nieuwe attractie en/of zone gethematiseerd wordt (naar een bekende tv-serie, film of computerspel,…). Welke algemene sfeer moet deze zone of attractie dan uitstralen? Dit thema kan tot uitdrukking komen in onder meer het landschap, de gebouwen, kleding van de medewerkers..."

Tot slot kan er aangegeven worden hoe leuk men de volgende thema's vindt: tropsiche bestemming, zombies & vampieren, winters landschap, vissersdorp/haven, zeemeermin/lorelei, steenkolenmijn, vikings, gladiatoren, Noorse mythologie (Thor), spookachtige/mysterieuze bossen, piraten, moeras, archeologische site, geestenjacht, The Hunger Games, Thor, Game of Thrones, Divergent, World of Warcraft, Lord of the Rings/The Hobbit, Assasins Creed, The Witcher, The Legend of Zelda, The Walking Dead, The Gladiator, en Twilight. Opvallend is dat men specifiek peilt naar de interesse naar thema's uit series en films.

Het lijkt er dus op dat Bobbejaanland aan het peilen is naar het meest geliefde thema voor hun nieuwe attractie die ze in de toekomst willen openen. Voor die keuze had het park eind vorig jaar al een enquête uitgestuurd. Daarin werd gevraagd welke nieuwe attractie Bobbejaanland voor jou zou mogen bouwen als jij eht voor een dag voor het zeggen had. De keuze bestond toen uit een waterattractie, attractie met filmprojectie, gelanceerde achtbaan met inversie, een gewone achtbaan zonder inversie, een vrijevaltoren, een interactieve shooting of een simulator. Of er ondertussen een beslissing is gevallen, is niet bekend.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Bobbejaanland