Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 25 Jan 18, 19:01
Share

Al eerder waren er diverse plannen bekend, maar diverse geruchten waren nog niet bevestigd over de nieuwigheden voor dit jaar in Gardaland. Vandaag laat het park weten wat er verandert in 2018 en welke nieuwe attracties en aanpassingen we mogen verwachten.

Peppa Pig Land

Het grootste nieuws is het toevoegen van "Peppa Pig Land" in Gardaland. Merlin voorziet een soortgelijk gebied voor meerdere parken. Kinderen kunnen de huisjes van de bekende TV figuurtjes bezoeken en in een nieuw themagebied komen drie attracties voor kinderen. Het betreft een ballonmolen, een treintje en een attractie met piratenbootjes. Uiteraard mag een souvenirwinkel niet ontbreken. Het nieuwe themagebied komt naast "Fantasy Kingdom" te liggen.

Ook het Gardaland Hotel zal een update krijgen gebaseerd op Peppa Pig met twee kamers die volledig in thema zullen zijn. Uiteraard kun je hier ook Peppa Pig en vriendjes in levende lijve ontmoeten.

Updates attracties

Naast een nieuw themagebied worden er diverse attracties bijgewerkt. Zo komt er een nieuwe 4D film "San Andreas" in het 4D theater

Onlangs publiceerden we in Brakesection Magazine nog het verhaal achter I Corsari. Inmiddels lijkt het er op dat dit verhaal nog meer vorm gaat krijgen. Gardaland wil hun top darkride nog immersiever maken en gaat dit doen door middel van video mapping, waarbij bezoekers aangevallen worden door de geest van een piraat. Naast deze visuele effecten zullen er nieuwe geluidseffecten en zelfs een nieuwe soundtrack voor de attractie worden gecreëerd. Hierdoor wordt de attractie net ietsje spannender. 

Ook lanceert Gardaland dit jaar een augmented reality app. Het valt te vergelijken met het bekende "Pokémon Go", maar speelt zich volledig binnen het park af. Monsters kunnen worden gevangen bij de vijf meest bloedstollende attracties van het park, waarmee doelgroep vooral de jeugd en thrillseekers zijn.

Update aan Shows

Ook diverse shows zullen van updates worden voorzien. Het Gardaland Theater krijgt een Broadway show waarin bekende hits uit wereldberoemde musicals te horen zullen zijn. Daarnaast wordt in Palatenda een splinternieuwe show opgevoerd over nevels, sterrenstelsels en onontdekte paradijzen op aarde. Vuur, water en choreografie spelen een belangrijke rol in deze show.

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Gardaland // Bron: Gardaland