Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 12 Jan 18, 14:39
Share

Parc Astérix heeft vorig jaar de nieuwe topcoaster 'Pégase Express' gekregen, maar blijft daarom dit jaar niet met lege handen achter. Het park zou in juni een zogenaamde 'aérobar' openen zoals zusterpark Futuroscope er al enkele jaren eentje heeft.

Indien we de berichtgeving mogen geloven, verrijst er komende zomer een zogenaamde aérobar in de Vikingzone van het populaire themapark net buiten Parijs. De aérobar is een combinatie van attractie en horecapunt, want met een, al dan niet alcoholisch, verfrissend drankje in de hand neem je plaats aan een bar die vervolgens met een liftsysteem rondjes draait tot op een hoogte van 35m. Van hieruit kan je genieten van het panoramisch uitzicht over het park terwijl je rustig geniet van je drankje.

In het Franse zusterpark Futuroscope is al een aérobar te vinden. Deze biedt plaats aan 12 personen en kost minimum €6,90 voor een vlucht met drankje. De prijs varieert daarbij van de gekozen drank, waarbij je kan kiezen uit frisdranken, water met een smaakje, bieren, cocktails met of zonder alcohol en champagne.

In Parc Astérix zou de gondel plaats bieden aan 16 personen. Meer concrete info is momenteel nog niet vrijgegeven. Naast deze eventuele toevoeging in het park zelf, opent Parc Astérix komend seizoen ook haar tweede hotel "La Cité Suspendue". Dit hotel zal 150 kamers tellen.

 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Futuroscope, DR, Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: WonderWorld