Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 8 Jan 18, 10:27
Share

Al enige tijd geleden kondigde Alton Towers aan dat hun nieuwe houten achtbaan tot hun SW-reeks zou horen, de zogenaamde "Secret Weapon"-reeks. Sindsdien speculeerden fans over wat deze baan speciaal ging maken om die SW-titel te mogen krijgen. Vandaag heeft Alton Towers het geheim rond "Wicker Man" gelucht.

Vuur is het speciale element waar het allemaal om draait. Een Wicker Man is een grote houten pop, waar in vergane tijden iemand werd opgesloten om zo geofferd te worden. De pop werd dan - inclusief gevangene - verbrand. Soms werden gevangenen gebruikt voor deze rituelen, in andere culturen was het dan weer een grote eer om verkozen te worden tot mensenoffer. Alton Towers kiest deze laatste insteek met de slogan "Be Chosen". 

Vandaag liet Alton Towers weten dat het unieke element in deze baan vuur gaat zijn. Volgens het park wordt "Wicker Man" de eerste houten achtbaan ter wereld met vuureffecten. Fans in onze regio zullen nu wellicht spontaan aan Wodan in Europa Park denken, of aan Joris en de Draak in de Efteling: beide houten achtbanen hebben immers ook vuureffecten. Alton Towers trekt het echter meteen een flinke stap verder. Volgens de concepten die vandaag onthuld zijn, gaat het namelijk niet om een klein beetje vuur, maar rijdt je als het ware door een vuurzee heen: Meerdere keren, waardoor het effect toch wel wat indrukwekkender zal zijn dan de steekvlam van Etna de draak, of de fakkels van Valhalla op top van Wodan.

Wat is een SW?
Alton Towers gebruikt al sinds jaren de titel SW voor hun grootse projecten. SW staat voor "Secret Weapon" (geheim wapen). Hiermee leggen ze niet alleen het vuur aan de schenen van hun concurrentie, maar presenteren ze altijd een attractie van wereldniveau, vaak ook met iets dat nog nooit eerder in de wereld gezien is. Hier volgt een kort overzicht van de SW banen van het park.

SW1 - Prototype Pipeline van Arrow Dynamics. Wegen technische problemen nooit geopend.
SW2 - Tweede poging voor de Arrow Pipeline, die jammer genoeg hetzelfde lot onderging als zijn voorganger.
SW3 - Nemesis - Europa's eerste inverted coaster van B&M, volledig aangelegd in de kunstmatige kuil die oorspronkelijk voor SW1 en 2 bestemd was.
SW4 - Oblivion - 's Werelds eerste Dive Coaster, ook van B&M.
SW5 - Air - De Eerste Flying coaster van B&M en de eerste Flying Coaster voor Europa.
SW6 - Th13teen - De drop in deze baan was nog nooit eerder gezien.
SW7 - Smiler - Een wereldrecord voor aantal inversies op een achtbaan
SW8 - The Wickerman.

Tekst: © Pretparken.be - André Bormans // Foto's: © Alton Towers // Bron: Alton Towers