Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 7 Apr 17, 20:48
Share

Deze donderdag, 7 april 2017, is het nieuwste pretpark van Europa, Ferrari Land, officieel geopend in het Spaanse PortAventura World Parks & Resort te Salou! Diverse bekendheden waaronder de zoon van Enzo Ferrari, Piero Ferrari en de Spaanse zangeres Edurne woonden de plechtigheid bij en konden als een van de eersten in de nieuwe attractie Red Force. Men verwacht dat het nieuwe attractiepark minstens 1 miljoen nieuwe bezoekers gaat opleveren.

Vandaag zijn de deuren van Ferrari Land geopend voor het gewone publiek. De Costa Dorada is daarmee een nieuw pretpark rijker. Vanaf nu heeft Ferrari twee pretparken met het bekende gele logo met het paard, een in Salou en de ander in Abu Dhabi. De bouw van het nieuwe pretpark heeft ongeveer 100 miljoen euro gekost en ligt pal naast het reeds bestaande en populaire PortAventura pretpark. De eyecatcher van het park is achtbaan Red Force, een attractie die van mijlenver weg te zien is en de skyline van Salou voorgoed veranderd heeft.

Het park is gebouwd op een terrein van maar liefst 60 000 vierkante meter en heeft de hoogste en snelste verticale achtbaan van Europa. Met deze 112 meter hoogte zet het resort een nieuw record neer, want dit is nu de hoogste en snelste achtaan op het oude continent. Naast de achtaan zijn er nog enkele andere attracties zoals een vrije val toren en bounce back toren van 55 meter hoog, een 570 meter lang circuit waar je in een (nep) Ferrari kunt rijden, verschillende simulators waarbij men kan voelen en ervaren hoe het is om een formule 1 wagen te rijden en nog vele andere attracties. Uiteraard hebben bij alle attracties de Ferrari auto’s en alles wat daarmee te maken heeft een hoofdrol. Daarnaast zijn er ook nog restaurants, cafés en winkels waar alles om Ferrari draait en die in een mooie Italiaanse bouwstijl zijn neergezet. 

Vooralsnog zijn er alleen combitickets verkrijgbaar. Eén dag toegang tot zowel het originele PortAventura Park als Ferrari Land gaat 60 euro per persoon kosten. Een entreekaartje dat twee dagen geldig is, kost 70 euro per stuk. Bezoekers die kiezen voor drie of vier dagen toegang, mogen ook gebruikmaken van waterpark Caribe Aquatic. In dat geval kost een entreebewijs 95 euro (drie dagen) of 109 euro (vier dagen). Kinderen tot en met 10 jaar en senioren vanaf 60 jaar krijgen korting. Er worden dus geen aparte kaartjes voor alleen Ferrari Land verkocht. Een los ticket voor alleen PortAventura Park kost komend seizoen 47 euro.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be, PAC, El País, ThemeParksEU // Bron: Spanje Vandaag