Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 7 Jun 17, 20:21
Share

De nieuwste achtbaan van Movie Park Germany, Star Trek: Operation Enterprise, is vandaag officieel geopend voor het publiek! Bezoekers kunnen vanaf nu een ritje maken in de Triple-Launch-Coaster van Mack Rides die meerdere lanceringen en inversies heeft.

Ongeveer twee jaren plannen en bouwen krijgen hun bekroning omdat vanaf nu de bezoekers de nieuwe Triple-Launch-Coaster „Star Trek™: Operation Enterprise“ kunnen beleven. “We zijn heel erg trots op de nieuwe themawereld die hier ontstaan is. Onze gasten krijgen naast een nieuwe adrenalinekick door onze achtbaan een compleet Star Trek-universum  om in te duiken. Ze worden er zelf onderdeel van”, verheugt zich bedrijfsleider Thorsten Backhaus. Een combinatie die nergens anders mogelijk is. “Als enige attractiepark ter wereld hebben wij de officiële Star Trek licentie voor een achtbaan. In nauwe en vertrouwensvolle samenwerking met licentiegever CBS Consumer Products in Amerika is een project opgezet dat voor beide partijen een mijlpaal is.

Een complete belevenis

Van het nieuw geschapen themabereik “Federation Plaza” gaan de gasten door een 1.000 vierkante meter groot gebouw compleet in de stijl van Star Trek naar de nieuwe achtbaan, die een 10,5 ton zwaar transferglijsysteem en een in Europa unieke 40 meter hoge Twisted Halfpipe heeft. “Door de nauwe samenwerking met CBS Consumer Products en onze jarenlange ervaring met het bouwen van attracties op basis van licenties is het ons gelukt zo getrouw aan het origineel mogelijk te thematiseren”, legt Thorsten Backhaus uit. Hierdoor zijn highlights ontstaan waarvan niet alleen Star Trek fans onder de indruk zullen zijn, waaronder holodecks, twee transporter-ruimtes en het absolute klapstuk: de origineelgetrouwe brug van de U.S.S. Enterprise NCC-1701-D uit de The Next Generation-serie. “Hierop zijn we enorm trots. De vele kleine details hebben ons op het laatst veel nachtwerk opgeleverd, maar volgens ons was dit uiteindelijk wel de moeite waard”, zegt Thorsten Backhaus. Zaal voor zaal duiken de bezoekers in de geschiedenis, worden tijdens het verloop opgeleid tot Starfleet-kadetten en staan al snel voor hun eerste missie.

De Storyline

De Crew van de Enterprise is op weg naar een treffen met de Federaties, als ze door de Borg worden aangevallen en naar het vijandelijke schip afgevoerd worden. De Enterprise is onbemand en zit in een tractorstraal gevangen. De enige redding: de Starfleet-kadetten die zich op het tijdstip van de overname op de brug van een schip in de buurt bevinden. Vanuit de transporter-ruimte worden zij naar de Enterprise gebeamd vanwaar zij met de shuttles de bemanning redden. Alleen als de beschermingsschilden van de Borg succesvol gemanipuleerd worden en de hoofdsystemen worden vernietigd kan de crew ontkomen, en is de holodeck-missie geslaagd.

Een indrukwekkende achtbaan

Tijdens de missie stappen de bezoekers aansluitend in de Triple-Launch-Coaster met spektaculaire baanelementen en talrijke inversies. “De Twisted Halfpipe is al van ver te herkennen en steekt naast de Highfall als op één na grootste element  boven het parksilhouet uit”, beschrijft Thorsten Backhaus de omvang. “Dat we onze bezoekers een dergelijk product kunnen presenteren is het resultaat van talloze markt- en doelgroep-analyses en enquêtes onder bezoekers. Het moest een nieuwe ‘thrill-attractie’ worden met een bij ons park passende filmlicentie. Dat was en is ons sterkste handelsmerk. Over het algemeen is een sterke storyline en goede thematisering onmisbaar in deze branche. Het moet een belevenis zijn met een kop en een staart, van het betreden tot het verlaten van de attractie.” Hier werkt de zelf gecomponeerde soundtrack bij de nieuwe achtbaan ook aan mee. “We wilden iets buitengewoons en hebben daarom de soundtrack, die zowel buiten als binnen de attractie te horen is, laten inspelen door het Budapester Filharmonisch Orkest”, aldus de bedrijfsleider. De volle klank zorgt voor een nog indrukwekkender omlijsting.

Hiervan kunnen de gasten van  Movie Park Germany zichzelf vanaf nu laten overtuigen. “Captain Jean-Luc Picard en zijn crew wachten al op ze”, nodigt bedrijfsleider Thorsten Backhaus uit.

Tekst: © Movie Park Germany // Foto's: © Movie Park Germany en Evy de Keyser