Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 28 Okt 17, 16:51
Share

In Bobbejaanland is vanmiddag een 67-jarige man uit het Antwerpse ten val gekomen toen hij wou instappen in een karretje van de Aztek Express, een soort rupsbaan. De man viel maar liefst een 3-tal meter naar beneden en raakte zwaar gewond. De MUG en hulpdiensten kwamen ter plaatse en de man werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Turnhout. Onze medewerker Sven Popelier is ter plaatse en getuigt.

Vandaag vindt in het Kempense familiepark de eerste avondopening voor Halloween plaats. Teamlid Sven is daarom ter plaatse en bevond zich vlakbij de Aztek Express nadat het ongeval had plaatsgevonden. Hij getuigt wat hij zag: "Net toen we wilden instappen in de Horse Pedalo, zagen we dat er vlakbij linten werden gespannen. Bleek dat dit was om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Aan de Aztek Express zelf zagen we niks, maar toen we aan de achterkant ervan voorbij reden, werd een man naar buiten gedragen op een brancard onderaan de attractie. Zijn bovenblijf was bloot en ook andere delen van zijn lichaam waren zichtbaar. Er was bloed en hij zag er bewusteloos uit. Aan de uitgang van de Horse Pedalo's mochten we niet verder, want ondertussen was de ambulance en de MUG ter plaatse. Bobbejaanland heeft dus zeer snel gereageerd, want de volledige zone was afgesloten. Er stond jammer genoeg veel volk, want de Halloween parkshow die daar vlakbij is, ging net beginnen."

Woordvoerster Peggy Verelst heeft al in verschillende media een korte verklaring gegeven. Aan VRTNWS gaf ze volgende verklaring mee: "Hoe dat precies is kunnen gebeuren, hebben wij op dit moment nog het raden naar. De man was niet alleen, maar ook het gezelschap heeft het niet exact zien gebeuren."

Het park is normaal gezien nog tot 21u open. Of het ongeval enige impact heeft op deze nocturne en de daarmee gepaard zijnde verschillende activiteiten is momenteel nog onduidelijk.

UPDATE 19u30: 

Het park blijft gewoon open zoals voorzien, maar het vuurwerk wordt afgelast uit respect voor de zwaar gewonde man.

UPDATE 30/10:

De politie van Turnhout heeft bekendgemaakt dat de man vandaag aan zijn verwondingen is overleden. Het blijft onduidelijk hoe het ongeval juist is kunnen gebeuren. Ondanks dat er met de attractie niets mis was, blijft deze voor de resterende dagen van het seizoen wel gesloten.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Nico Reynders, Sven Popelier - Pretparken.be // Extra bron: VRTNWS, VTM