Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 20 Okt 17, 11:49
Share

Het Zwitserse Conny-Land heeft zijn nieuwigheden voor 2018 bekend gemaakt. Het park gaat deze winter de hoogte in met de bouw van een 56 meter hoge shot'n drop-toren. Zo krijgt het park er een heuse thrill ride bij. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in vernieuwde dierenshows.

Conny-Land, het bekendste pretpark van Zwitserland, sluit het seizoen tevreden af. Het park had betere resultaten dan verwacht en maakt zich klaar voor de winter werkzaamheden. Naast het klaarmaken van de attracties voor de koude, ligt er een bouwvergunning klaar voor een nieuwe attractie. Er opent namelijk een shot 'n drop-toren in 2018.

"De bezoekers worden van onder naar boven gekatapulteerd door  middel van luchtdruk - daarna gaat het weer in vrije val," vertelt Managing Directeur Erich Brandenberger in een interview met lokale pers. We mogen dus een attractie verwachten in de stijl van Screaming Eagle in Bellewaerde Park of Space Shot in Walibi Holland. De torens in deze parken werden geleverd door respectievelijk het Duitse Huss Attractions en het Amerikaanse S&S worldwide. De nieuwe toren krijgt een vergelijkbare hoogte van 56 meter. Voor Conny-Land is de bouwer nog niet bekend. De opening van de attractie is voorzien vanaf de Paasvakantie.

Vernieuwde Dierenshows
Naast de nieuwe thrillride, wordt ook gewerkt aan vernieuwing van de dierenshows. Er komen deze winter trainingen om zowel de zeeleeuwshow als papegaaienshow in een nieuw kleedje te steken. De verzorgers blijven daarom gedurende de hele periode trainen met de dieren om de routine erin te houden. De rest van het personeel gaat tijdens de winterpauze grotendeels aan de slag in het "Weihnachtszirkus Conelli" te Zürich.

Over Conny-Land
Conny-Land is het grootste park van Zwitserland en opende zijn deuren in 1983. Ondanks dat het park het land deelt met gerenommeerde achtbaanconstructeurs als Intamin en B&M opende het met Cobra pas in 2010 zijn eerste coaster. Bovendien werd deze Cobra geleverd door een eerder obscure Russische fabrikant Pax, waarvan het aantal coasters wereldwijd niet bepaald dik gezaaid is. Ook in 2014 pakte het park met de kabelbaan ‘Mammut Tree’ uit met een unieke beleving. Dit jaar opende het park nog een kiddie coaster en een Laser-dome.

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be // Foto: © Conny-Land // Bron: St. Galler Tagblatt, IAAPA