Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 26 Sep 17, 10:25
Share

Vanmorgen nog konden we de lay-out van de nieuwe Megacoaster van Walibi Belgium brengen. Ondertussen is er nog veel meer nieuwe informatie opgedoken. Zo is ook de lay-out van de kiddiecoaster voor 2019 bekend geraakt en wat de nieuwe thrillride zal worden.

Kiddiecoaster

Er komen plots veel nieuwe details bekend van het grote investeringsplan van Walibi Belgium. Gisteren nog konden we de lay-out van de Megacoaster voor 2021 onthullen, maar is ook een ontwerp met de lay-out van de kinderachtbaan voor 2019 onthuld.

De lay-out is van een Zierer-achtbaan van het model Force-190, dewelke al te vinden is in pretparken Plohn en Kolmarden. De hoogte bedraagt 8m, de lengte van de baan 190m en hij haalt een snelheid van 40km/u.

Thrillride

Gisteren werd ook bekend dat Walibi Belgium een thrillride zal openen, op de plaats van de voormalige Enterprise. Nu is ook bekend welke attractie dat zal worden: een Skyfly van Gerstlauer.

Glijbanen Aqualibi

Maar er is ook nieuws van Aqualibi! Op een nieuwe tekening is het ontwerp van de nieuwe glijbanen te zien die in 2022/2023 zullen openen.

Er zal een nieuwe glijbaantoren gebouwd worden van 17,5m hoog waaruit drie glijbanen vertrekken. Eentje daarvan heeft in zijn parcours verschillende trechters zitten.

En verder

Ook kwamen er enkele nieuwe concept-arts vrij van de nieuwe inkomzone van Walibi Belgium en Aqualibi.

Ook zijn er nieuwe concept-arts van de zone rond de Weerwolf. Daarop is onder andere te zien dat de Cocinelle, die zal verhuizen naar de voormalige plek van het Reuzenrad, een carnavalesk thema krijgt.

! Dit is momenteel nog niet geconfirmeerde info door Walibi, maar wel afleesbaar uit officiële documenten van het park. Mogelijks komt het park straks met meer nieuws tijdens hun persconferentie op de EAS-beurs.

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium