Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 20 Sep 17, 18:14

Drie Legolandparken transformeren één van hun achtbanen in een Virtual Reality-attractie. Het gaat om de parken in Maleisië, Duitsland en Florida. Daarmee volgt Legoland andere parken binnen de Merlin Entertainment-groep, zoals Alton Towers en Gardaland, die al eerder een achtbaan van VR voorzagen.

Virtual Reality komt naar Legoland, zo laat Merlin Entertainment, het moederbedrijf van de Legoparken, weten in een persmededeling. Dit jaar kreeg Maleisië al de primeur, vanaf de seizoensstart op 24 maart 2018 zijn ook de parken in Florida en het Duitse Günzburg aan de beurt. De achtbaan die een make-over ondergaat is Project X; in elk van de drie parken gaat het om een Mack Wild Mouse. Vermoedelijk worden deze omgedoopt tot The Great Lego Race.

Lego Racers

Bezoekers die vanaf volgend jaar een ritje maken in Project X krijgen een VR-bril, waardoor ze deel worden van een spannende achtervolging in het Lego-universum. Dankzij de bril zal het voor de gasten lijken alsof ze plaatsnemen in een race-auto, waarmee ze het moeten opnemen tegen andere Lego-figuren zoals de Farao, Surfer Girl, de Tovenaar en de Piratenkapitein.

Niet enkel de rit op zich zal veranderen, ook de wachtrij wordt aangepast. Zodra de bezoekers onder de nieuwe toegangspoort door wandelen, bevinden ze zich een voorbereidingszone waar ronkende motoren te horen zullen zijn. In de wachtrij zijn verschillende zaken nagebouwd waarmee de crew zich klaarmaakt voor de race. Daarnaast zullen ook interactieve, hands-on elementen in de wachtrij de bezoekers moeten bezighouden.

Gasten kunnen zelf kiezen of ze de achtbaan met of zonder Virtual Reality willen beleven. Kinderen die de VR-bril willen gebruiken moeten wel minstens zes jaar oud zijn.

Tekst: Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: © Legoland; Kris Peeters, Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Legoland Parks, Merlin Entertainment