Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 2 Sep 17, 14:43
Share

Disneyland Parijs vierde zijn 25ste verjaardag al met heel wat nieuwigheden. Het park blijft er echter nog wekelijks toevoegen en daar kan de Disney en pretparkfan alleen maar blij van worden. In afwachting van Halloween en kerst zijn er maar liefst drie nieuwe events gepland. Daarnaast is er nog de tweede Disneyland Paris Half marathon op de agenda. Ben je een echte Disney fan of smul je graag van Europese lekkernijen? Dan plan je best wellicht een bezoekje in september naar het resort!

Rendez-vous Gourmand de Disneyland Paris

Van 8 tot en met 24 september zal je voor het eerst kunnen smullen van typische Franse gerechten in de Walt Disney Studios. Zes chalets zullen verschillende lekkernijen serveren vanover heel Frankrijk. Dit van aperitief tot dessert en kaas met keuze uit tientallen gerechtjes uit meerdere Franse regio's. Foie gras, kaviaar, Bretoense galetten, tartiflette en meer aangevuld met regionale wijnen en champagne. Proeven van dit lekkers kan op Place de Rémy, waar kan het ook anders, vlak naast de populaire Ratatouille attractie. Dit mini event is ongetwijfeld geinspireerd op het Food en Wine Festival dat jaarlijks in Epcot bezoekers laat proeven van lekkernijen van over de hele wereld. Het event is gratis toegankelijk voor de bezoekers van het park.

OKtoberfest in Disney Village

Iets later vanaf 15 tot en met 24 september kan je in de Disney Village feest vieren à la Duitsland. Voor het eerst is het Oktoberfest in het resort en mag je dus allerlei Bavariaanse feestelijkheden verwachten. De verschillende kraampjes en restaurants passen zich aan om Duitse specialiteiten aan te bieden zoals pretzels, Flammkuchen en Bavariaanse worsten. Dit uiteraard met echt Duits bier wat niet mag ontbreken als icoon van dit feest. Vanaf 16u wordt dit aangevuld met extra entertainment zoals een Bavariaans orkest, bellenblazers en sketches op het klein podium. Met andere woorden wanneer je zou switchen tussen de twee parken, loont het de moeite om even een kijkje te nemen in de wit-blauw verklede straat voor een lekker hapje en biertje. Deze festiviteiten zijn vrij toegankelijk, zelfs voor diegene zonder parktoegang.

Disney FanDaze

De Disney FanDaze worden unieke gelegenheden voor Disney fans om hun favoriete characters te ontmoeten en meer. Details blijven geheim, maar er werd een speciale Twitter pagina ontwikkelt waar je alles kan opvolgen. Er wordt wel geteased dat je tijdens de events overdag of 's avonds zal kunnen genieten van extra entertainment. Geen groots D23 event dus zoals in de Verenigde Staten of Tokyo, maar het is alvast een eerste stap in de goeie richting na 25 jaar. Prijzen hiervoor werden nog niet bekend gemaakt. Het eerste event zal plaatsvinden op 1 oktober!

Tweede editie van de Disneyland Paris Half marathon

Tot slot kan je voor de tweede keer de parken en omgeving op een bijzondere manier beleven. Trek je loopschoenen aan voor ofwel 5, 10 of 21,1 kilometer doorheen Disneyland Park, Walt Disney Studios en Val d'Europe. Voor de kinderen is er een speciale Run Disney Kids wedstrijd zodat ook de kleinsten zich van hun sportieve kant kunnen laten zien. De beloning is één van de verschillende medailles waarmee je dan kan pronken na het uitlopen. Het startschot wordt gegeven tijdens een speciaal Kick-off event om meteen in de sfeer te komen. Hoofdkwartier voor deze wedstrijden bevindt zich in Disney Village waar je tevens een Run Disney Health and Wellness Expo kan terug vinden. Naast het regelen van alle praktische zaken kan je kijken naar gastsprekers of je laten gaan op de speciale merchandise voor het weekend. Wil je nog wat extra souvenirs om dit event nooit te vergeten? Dan kan je een speciale Photopass+ aanschaffen voor ofwel enkel de wedstrijden of ook voor je foto's in het park. Inschrijven is vereist voor de wedstrijden en events tegen een meerprijs. Meer info, kan je hier vinden. 

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: Disneyland Parijs, Mario Vergeylen // Bron: Disneyland Parijs, Disney and more, Disneyland Paris Bon Plans