Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 24 Aug 17, 11:44

Walibi Belgium gaat Aqualibi tegen de paasvakantie van 2018 een grote metamorfose geven door het waterpark in een nieuw, Caraïbisch thema te steken en door een grote kinderzone toe te voegen. De werken daarvoor zullen in september al starten en lopen tot april 2018.

De grote make-over en uitbreiding van Aqualibi is een eerste stap in het grote investeringsplan dat het park in juni bekend maakte. Er komt een nieuwe kinderzone van 700m² groot waar kinderen zonder zwemervaring naar hartenlust zullen kunnen ravotten. Tevens zal heel Aqualibi een heel nieuw thema krijgen: het hele waterpark en bijhorende huidige restaurant zal ondergedompeld worden in Caraïbisch sferen.

Om deze werken te kunnen realiseren zal Aqualibi vanaf 4 september slechts beperkte openingsuren hebben. Enkel in de weekends en tijdens de herfst- en wintervakantie zal het waterpark geopend zijn. Na de kerstvakantie sluit het park dan volledig tot en met de paasvakantie van 2018. Houders van een (Family) Golden Pass zullen tijdens die periode uitzonderlijk vrije toegang krijgen tot Océade in Brussel, 40km van Aqualibi.

Ook Walibi Belgium zelf krijgt volgend jaar een nieuwe Tiki-zone met een nieuwe achtbaan en avonturenparcours. Wanneer de werken daarvoor zullen starten (en eindigen) is nog niet bekend. "Gezien de omvang van de werken op verschillende locaties is het op dit moment niet evident om daarop reeds een antwoord te geven", klinkt het bij Walibi.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium