Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 22 Aug 17, 22:16
Share

Vorige week zijn twee karretjes van de achtbaan "Typhoon" in Bobbejaanland tegen elkaar gebotst. Vijf bezoekers raakten lichtgewond, sindsdien is de achtbaan tot nader order gesloten voor een grondig onderzoek.

Dinsdag 15 augustus botsten er twee karretjes van achtbaan "Typhoon" in Bobbejaanland tegen elkaar. "Eén van de karretjes is vorige week dinsdag niet afgeremd in het station, waardoor deze met een lage snelheid is gebotst op het karretje dat klaarstond om omhoog getakeld te worden", laat woordvoerster Peggy Verelst weten in een verklaring. Een ooggetuige vertelt op sociale media: "De remmen deden het niet en zij zijn zonder beugels tegen de kar voor ze aan gereden." Mogelijk gingen de beugels van het op hol geslagen karretje wel open door de daarvoor bedoelde sleepcontacten in het station, maar werkte de rem enkel niet.

Bij de kleine botsing raakten er vijf bezoekers lichtgewond, twee daaran werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht wegens nekklachten maar keerden later die dag nog terug naar het pretpark. Sindsdien staat de attractie stil voor een grondig onderzoek door het park zelf, keuringsinstantie TÜV en de fabrikant Gerstlauer. "Ondertussen is de oorzaak bijna gekend. Nadien zal het opnieuw moeten gekeurd worden. We hopen dit weekend opnieuw te openen", klinkt het nog bij Peggy Verelst. 

Het is al de derde achtbaan van de Duitse bouwer Gerstlauer op relatief korte tijd waarbij twee karretjes tegen elkaar botsen. In 2015 vond er nog het ernstige ongeluk plaats bij achtbaan "The Smiler" in Alton Towers (UK) en vorige maand gebeurde er een gelijkaardig ongeluk bij achtbaan "Tren de la mina" in Parque de Atracciones in Spanje.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Bobbejaanland // Bron: VTM, Nieuwsblad