Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 26 Jul 17, 20:50
Share

Legendia, één van de pretparken in Polen, opent volgend jaar een nieuwe dark ride. Dat staat te lezen op de website van het bedrijf die meewerkt aan de nieuwe attractie: Jora Vision. Het is de tweede grote investering sinds de nieuwe rebranding van het park.

Legendia, voormalig bekend als Śląskie Wesołe Miasteczko, opent volgend jaar opnieuw een nieuwe attractie. Jora Vision en Alterface zullen samenwerken om een nieuwe generatie dark ride af te leveren. Het luik voor Alterface bevat het voorzien van de volledige rit beleving wat zowel video mapping als interactief schieten zal bevatten. De rol voor Jora Vision is weggelegd voor de thematisering.

De naam voor de attractie, "Bazyliszek", betekent Basilisk, een mythisch reptiel dat we kennen van ondere andere het tweede Harry Potter boek. Het verhaal is gebasseerd op authentieke Poolse folklore. Het neemt bezoekers mee naar het hoofdkwartier van 'Monster Hunters Guild'. Hier vertrekken ze naar een oud dorp, donkere grotten, een magisch bos en ruïnes om uiteindelijk bij de basilisk zelf uit te komen. De ervaring zelf begint echter al daarvoor, zowel in de wachtrij als in de pre-show. De planten en bomen zullen tot leven komen om zo een uniek landschap te creëren voor de voertuigen om door te gaan.

Legendia opende dit jaar al een spectaculaire nieuwe achtbaan "Lech Coaster". Dit nieuwe generatie type achtbaan van Vekoma belooft meer bezoekers te lokken naar het park. Dit als onderdeel van de rebranding die in 2015 werd opgestart. Met Bazyliszek gaat dit verder, want zo wil het park zijn positie verstevigen op de Europese markt.

Ook voor Jora Vision en Alterface is het een mooie nieuwe samenwerking. Na succesverhalen zoals Time Machine in Futuroscope met de bekende Raving Rabbits wordt opnieuw een mooie ride verwacht.  

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: © Jora Vision; © Alterface