Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 11 Jul 17, 21:07
Share

Een ware eyecatcher die het Kempense familiepark ietwat een skyline gaf, verlaat vannacht Bobbejaanland. De windmolen die je al van ver zag opduiken in het landschap en je verzekerde dat je het park naderde, verdwijnt vannacht definitief.

Na 16 jaar zal de skyline van Bobbejaanland niet meer hetzelfde zijn. De legendarische windmolen gaat het park verlaten en zal een tweede leven krijgen in het buitenland. Het contract tussen het park en energieleverancier Engie is ten einde en beide partijen hebben besloten om geen nieuwe overeenkomst te sluiten.

Bobbejaan Schoepen heeft in 2001 een akkoord gesloten met de energieleverancier om een windmolen te bouwen in zijn park. Het was de eerste windmolen in de Kempen. Het park maakte zelf geen gebruik van de opgeleverde energie, maar bouwde er wel een educatieve ruimte rond waarmee scholengroepen aangetrokken konden worden. Tevens werd de windmolen gebruikt om het park een groen imago te geven.

Als je de komende dagen of maanden Bobbejaanland bezoekt, zal je je niet meer kunnen oriënteren op de windmolen, deze zal niet meer zijn. Benieuwd of het park in de nabije toekomst een nieuwe landmark in de plaats krijgt...

Tekst: Kris Peeters, Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Sven Martens, Bobbejaanland nostalgie // Bron: Bobbejaanland nostalgie, Bobbejaanland