Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 31 Mei 17, 23:02

Walibi Belgium zal aan het einde van dit seizoen hun kinderachtbaan 'La Coccinelle' afbreken en deze naar alle waarschijnlijkheid in 2018 vervangen door een andere attractie. Morgen wordt een persmededeling verwacht met meer info.

Vandaag deed de Waalse krant La Capitale meer uit de doeken over de toekomstplannen van Walibi Belgium. Het was al langer bekend dat ze de komende jaren fors zouden investeren. Zo zei algemeen directeur Jean Christophe Parent: "Binnen vijf jaar zal ongeveer 70% van het park grondig veranderd zijn. De bezoeker die gedurende zijn jeugd al een bezoek heeft gebracht aan Walibi, zal wanneer hij met zijn kinderen het park opnieuw bezoekt een volledig nieuw product aangeboden krijgen." Met die toekomstplannen is een budget gepaard van 100 miljoen euro.

Coccinelle maakt plaats voor wat nieuws

De kleinste achtbaan van het park, 'La Cocinelle' die in 1999 opende, zal eind dit jaar afgebroken worden, meldt la Capitale. De demontering zal in september 2017 reeds starten. Echter niet getreurd, want er zal volgend jaar, wellicht al in de paasvakantie 2018, een nieuwe attractie openen in hetzelfde gebied. Meer informatie is nog niet bekend over deze nieuwe attractie. Morgen vindt er een persmededeling plaats waar er volgens La Capitale meer info over de nieuwe attractie van 2018 bekend wordt gemaakt.

Uitbreiding Aqualibi

Afgelopen week konden we ook al melden dat Aqualibi volgend jaar wellicht zal uitbreiden. Er is een bouwaanvraag ingediend voor de uitbreiding van de huidige infrastuctuur voor een kinderzone met een oppervlakte van 673m². Ook daarover komt er morgen meer info in een persbericht.

Drie grote attracties

In de toekomst zullen er meerdere kleine attracties verwijderd of verplaatst worden binnen het park om plaats te maken voor grotere nieuwe attracties. Zo verwacht Walibi Belgium de komende jaren twee tot drie grote attracties te openen.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Walibi Belgium  // Bron: La Capitale