Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 24 Mei 17, 21:15
Share

Aqualibi wordt wellicht uitgebreid met een waterspeelpark. De uitbreiding zou gebeuren in de richting van het meer en aansluiten op de bestaande infrastructuur. De totale oppervlakte van de uitbreding zou 673m² bedragen.

Volgens de Waalse krant l’Avenir heeft Aqualibi - niet al te - wilde  uitbreidingsplannen. De Belgische afdeling van moedermaatschappij Compagnie des Alpes - de groep die ook Bellewaerde en Parc Astérix beheert - zou namelijk een bouwaanvraag hebben ingediend voor een uitbreiding van het waterpark bij Walibi. Een officiële persmededeling zou gepland zijn voor 1 juni.

Wat mogen we verwachten?

Aqualibi zou uitbreiden met een waterspeelpark speciaal afgestemd op kinderen tot 7 jaar. Een waterspeeltuin zou bestaan uit verschillende platformen en waterglijbanen, welke allemaal aansluiten op een bad met een maximale diepte van 15 cm. De uitbreiding zou ook een hoop fonteintjes bevatten. De totale oppervlakte van de uitbreiding zou 673m² bedragen.

De stijl van het nieuwe gebouw zal aansluiten op deze van het bestaande gebouw en zal een plat dak krijgen. Interessant is dat de uitbreiding van het waterpark richting het meer van het park zal gaan. Er wordt op die plaats een grote glaspartij voorzien, waardoor er optimaal gebruik kan gemaakt worden van natuurlijk binnenvallend licht. Toekomste badgangers zullen dus kunnen genieten van een spectaculair zicht over het meer.

Stevige vernieuwing binnen de lijntjes

Aqualibi gaat met de uitbreiding niet helemaal tot aan de oevers van het meer. Op die manier blijft het nieuwe deel binnen het gebied van de reeds geplaatste glijbanen en hoeft er niet aan het gewestelijk bestemmingsplan gemorreld te worden. De zone tussen Aqualibi en de oevers van het meer zal wel opnieuw aangelegd worden. Het spoor van de Music Express wordt afgebroken en er komen nieuwe paden. Het lijkt er sterk op dat dit een eerste stap is in de grootschalige vernieuwing die Walibi te wachten staat. De parkdirecteur vertelde onlangs dat Walibi binnen vijf jaar bijna voor 70% grondig zal veranderen. Wellicht is de parktrein in de nabije toekomst voltooid verleden tijd.

De opmars van de zwembaden

De expansie is aan de zwembaden en waterparken.Walibi is namelijk lang niet het enige park dat investeert in waterpret. Het is een ware rage in pretparkland. Walibi Sud-Ouest opent dit jaar een outdoor waterpark en Bellewaerde kondigde afgelopen week de komst van zijn eigen waterpark aan. Ook grote parken als Europapark, Phantasialand en Liseberg hebben ambitie of concrete plannen voor een eigen waterpark. Bestaande waterparken worden vernieuwd of uitgebreid. Voorbeelden vinden we in het Tikibad bij Duinrell en Aqua Mexicana bij Slagharen. In Spanje breidde PortAventura World enkele jaren terug hun waterpark uit en dit jaar doet Parque Warner Madrid hetzelfde.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Bron: L'Avenir // Foto: © Walibi Belgium