Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 13 Mei 17, 12:02
Share

Vandaag is kort na de opening van Walibi Belgium de elektriciteit in het volledige park uitgevallen door een grote stroompanne. Attracties stonden stil en bezoekers werden geëvacueerd. Een ruim uur later werd het probleem verholpen en startten de attracties geleidelijk aan weer op.

Omstreeks 10u10 viel vanochtend de elektriciteit uit in Walibi Belgium en kwamen attracties in het ganse park daardoor stil te staan op de lifthills of in de remzones. Bezoekers werden daarop volgens de normale procedure geëvacueerd en in veiligheid gebracht. Een ruim uur later, omstreeks 11u20, werd de stroompanne verholpen en begonnen kleinere attracties zoals de Octopus en de Salsa y Fiesta weer op te starten. Een kwartier later volgden ook de grote attracties.

"We doen ons uiterste best om om 12u weer alle attracties open te kunnen stellen voor het publiek," zegt een woordvoerster, "behalve Psyké Underground, die kan voorlopig nog niet heropgestart worden wegens grotere technische problemen." Wanneer deze laatste terug zal open gaan kan nog niet gezegd worden. Een bezoeker meldde ook dat er erg veel technische dienst bij Psyké Underground aanwezig was net nadat de stroompanne zich voordeed, wat erop kan wijzen dat daar de oorzaak ligt hoewel Walibi dat nog niet kan bevestigen: "We weten momenteel de oorzaak van de stroompanne nog niet exact, dat wordt nog verder onderzocht."

Ter compensatie blijft het park verlengd open tot 18u30. Wie naar de infobalie ging, wordt volgende week opgebeld voor een tegemoetkoming door Walibi Belgium.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Bjorn Venken - Pretparken.be