Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 2 Mei 17, 19:18
Share

Op 1 mei werd de nieuwste glijbaan in het Tikibad in Duinrell geopend. De naam 'Triton' werd al glijdend onthuld in het bijzijn van pers, genodigden en 100 enthousiaste testers. Met Triton heeft het subtropisch zwembad er weer een nieuwe sensatie bij en later dit jaar opent er nog een nieuw kindergedeelte.

Triton

In ons vorig artikel hadden we deze nieuwe glijbaan al aangekondigd en afgelopen maandag was het zover: de opening van de Crazy Cone glijbaan van het Tikibad. Hoog in dezelfde toren van de Starlight en Moonlight werd de ingang van de glijbaan toegevoegd. Eer het zover was, werden we van harte verwelkomd in het zwemparadijs in Wassenaar. Zowel Philip als Roderick van Zuylen van Nijevelt, zonen van grondlegger van het Tikibad Hugo Graaf Van Zuylen van Nijevelt, waren aanwezig voor deze gelegenheid. Als eerste mochten ze de twee Diamond Theme Park awards in ontvangst nemen die eerder deze maand onthuld werden. De ene voor meest spectaculaire attractie in Nederland: Wild Wings en de andere voor het beste waterpark in de Benelux.

Daarna ging hun Youtube-presentator Ed samen met enkele prijswinnaars naar boven voor het inglijden van de baan. Elk had een enveloppe met een puzzelstuk die samen de naam vormden van de glijbaan: Triton. Toepasselijk gezien de drie cones en de naam uiteraard verwijst naar de Griekse mythologische figuur van water.

De baan is een mooie toevoeging aan het reeds uitgebreide aanbod aan glijbanen. Toegankelijk vanaf 1m20 kunnen bezoekers in een glijband van twee personen naar beneden gaan. Je gaat via dezelfde trap als Moonlight en Starfright naar boven waar helemaal bovenaan een extra kleine vleugel is aan toegevoegd. De start van de baan kreeg mooie nieuwe wanden, maar hier was meteen duidelijk dat het nog niet 100% afgewerkt was gezien er een tijdelijke lamp en signaal hing. Nieuw aan dit signaal is dat er afgeteld wordt voordat het op groen gaat. Eens je daar vertrokken bent, glij je naar beneden aan een gemiddelde snelheid in de eerste cone. Zeker in het eerste zitje van de band, heb je een hoog sensatie gehalte wanneer je naar boven wordt geduwd. Dit beleef je tot drie maal toe en ondanks dat de laatste de laagste is, voelt hij als één van de leukste aan. Een leuke nieuwe topper dus!

Bouwupdate Play'a

Triton is slechts de eerste toevoeging van dit jaar want later opent nog het kindergedeelte Play'a. Ook hier zullen heel wat kleinere glijbanen openen met daarnaast een klein waterspeelparadijs. Wist je trouwens dat er dit jaar 4 cones geopend worden in het park? Zoals je kan zien op onze bouwupdate foto's krijgt ook dit nieuwe deel een cone glijbaan. Play'a is vrij groot en zoals je kan zien zal het nog even duren voor het af is. Zowel de glijbanen als het dak liggen echter klaar om geinstalleerd te worden. Dit alles komt bovenop het eerste gedeelte van de Lazy River te liggen, ter vervanging van het kleine buitenbad. Het Tikibad blijft dus groeien en is zeker een terechte winnaar van beste waterpark.

Tekst: Sven Popelier  - Pretparken.be // Foto's: © Sander Algoet, Sven Popelier