Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 15 Apr 17, 22:19
Share

Het Franse pret- en dierenpark Parc Le Pal, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, heeft nog maar net de deuren geopend met een gloednieuw alligatorverblijf of het kondigt al meteen de plannen aan voor 2018 en 2019. Zo komt er volgend jaar een nieuwe achtbaan en het jaar nadien een eerste hotel!

Het park wil graag de kaap van 600 000 bezoekers ronden en heeft daarom besloten voor seizoen 2018 te investeren in een grote, nieuwe achtbaan. Er wordt gekozen voor een multi-launch coaster van achtbaanbouwer Intamin. Specifiek gaat het om een kopie van de in 2013 geopende Juvelen in het Deense Djurs Sommerland. Deze achtbaan is 1000 m lang, haalt een maximale snelheid van 85 km/uur en wordt twee maal gelanceerd m.b.v. banden. Bijzonder is ook de trein, want de wagentjes zijn quads waarop je redelijk vrij zit d.m.v. heupbeugels.

De nieuwe achtbaan komt in een nieuw themagebied te liggen. Zo wil het park meer spreiding krijgen van de bezoekers tijdens de drukkere periodes en dus bepaalde zones ontlasten. Er wordt gekozen voor het thema Grand Nord canadien en de baan krijgt de naam Yukon Quad. Het gaat om de grootste investering van het park tot nog toe. De bouw wordt volgende maand reeds aangevat.

Op het vlak van accomodatie beschikt het park tot nu toe enkel over lodges. Het aantal lodges werd enkele jaren terug al uitgebreid, maar de vraag overstijgt ruimschoots het aanbod. Daarom broedt directeur Arnaud Bennet op het plan om een eerste hotel te bouwen. Net zoals de lodges zou het hotel in Afrikaanse stijl opgetrokken worden en zich bevinden tussen de dieren.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © AmeWorld; Djurs Sommerland // Bron: Wonder World