Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 8 Apr 17, 12:42
Share

Freizeitpark Plohn zal in 2019 een nieuwe Mack-achtbaan van het ‘Big Dipper’-type openen. De achtbaan komt er als vervanging voor de Silver Mine en zal de duurste attractie in de geschiedenis van het park worden.

Het Oost-Duitse Freizeitpark Plohn heeft een bouwvergunning gekregen om een Big Dipper Coaster te bouwen, dat meldt de Duitse fansite Airtimers.com. De Big Dipper is een spectaculair type van Mack Rides, dat voorlopig enkel nog maar in Walibi Holland te vinden is. Met deze nieuwe aanwinst heeft Plohn een Duitse première te pakken.

De achtbaan komt er ter vervanging van de oude Zierer Flitzer Silver Mine, die het park dit jaar nog zal verwijderen, en is vooral op de jeugd gericht. Mogelijk is de lay-out al bekend uit een reportage van de Duitse zender ZDF. Daarin was een ontwerp van het Big Dipper-type te zien, gelijkaardig aan prototype Lost Gravity, maar nog compacter. Zeker is wel dat Freizeitpark Plohn zich nog meer op de achtbaankaart plaatst.

Eerder gaf de directie van het park al aan dat ze een nieuwe attractie planden, de duurste in de geschiedenis van het park. Maar liefst 5,5 miljoen euro gaat met de investering gepaard. Zo lijkt de investeringsdrang van Freizeitpark Plohn nog niet te stoppen, nadat ze achtereenvolgens de woodie El Toro (2009), familieachtbaan Plohseidon (2011) en de indoor Powered Coaster Miniwah (2015) openden. Ook dit jaar, op 13 april, zal het park nog de gloednieuwe Spinning Coaster Drachenwirbel openen.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Bron: Airtimers.com // Foto's: Eric Christopher Straube,  Bob Van Dyck - Pretparken.be