Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 1 Apr 17, 21:56
Share

Bobbejaanland opende vandaag voor het eerst zijn deuren in 2017. Geen nieuwe mechanische attracties, maar er is toch een heleboel gebeurd in het plezantste land. Pretparken.be was erbij en overloopt de belangrijkste veranderingen in Bobbejaanland.

Inkomstzone met de Wonder Garden

Al meteen na binnenkomst in het park vallen de veranderingen op die hebben plaatsgevonden tijdens de winterperiode. Vooraan in het park, aan de waterkant van het plein, is namelijk een nieuwe speeltuin met verschillende klimtoestellen gebouwd die de naam 'Wondergarden' kreeg. Jong en oud kan er vanaf nu genieten van ouderwets speelplezier. Een deel van de gebouwen rond het inkomplein werd om die reden ook meegenomen in de originele aankleding van de nieuwe zone: er werden een soort van kelk-achtige bloemen bevestigd aan de gebouwen. Ook het restaurant 'Bobbie's Kitchen' werd omgevormd naar 'Lake House' en kreeg een mooie update.

Dizz wordt Naga Bay

Niet minder interessant is de metamorfose van de jongste achtbaan van het park: de spinning coaster 'Dizz'. Althans zo heette hij tot vorig zeizoen, want Bobbejaanland heeft dit jaar de achtbaan volledig opnieuw gethematiseerd en gaf de attractie ook een nieuwe naam: 'Naga Bay'. De achtbaan hoort nu bij de Adventure Valley-zone en ook de wachtrij start nu op het plein van die zone. Het station van Naga Bay is nu gethematiseerd naar een vervallen ruïne en ook de karretjes zijn opnieuw bestickerd warrdoor het nu een soort van monstertjes geworden zijn die zich schuilhouden in de ruïne.

Opknappingen in het Cowboydorp

Onderhoud werd ook op grote schaal gepleegd in het Cowboydorp: de klassieker 'Speedy Bob' kreeg een strak nieuw kleurtje en straalt weer als nooit tevoren. Ook de zuilen met vogelkopen onder de Horse Pedalo/rond de Aztek Express alsook de buitenkant van Aztek Express zelf werden mooi opgeknapt en zien er terug zeer kleurrijk uit.

Ben & Jerry's-corner

Minstens even opvallend als de andere nieuwigheden is het nieuwe terras met een opvallend Ben & Jerry's-thema. Het terras is gelegen aan de linkerzijde van het park, vlakbij El Paso Special. Ideaal om op hete zomerdagen even te pauzeren, uiteraard met een heerlijk ijsje van Ben & Jerry's!

Update 29 april

Een goede week na opening trokken we nog even terug op een zonnige dag om wat bewegende beelden te draaien van de vernieuwingen en opknapwerken. Het resultaat kan je bekijken in ons filmpje:

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: © Bob Van Dyck, Juan Martínez - Pretparken.be // Video: © Bert Bael, Juan Martínez - Pretparken.be