Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 8 Maa 17, 17:04
Share

Het Nederlandse familiepark Duinrell nabij Den Haag stelt de investeringen voor het nieuwe seizoen voor. We wisten al eerder dat er een uitbreiding van het Tikibad zou komen dit jaar maar nu hebben we meer details! Daarnaast stoomt het park zich klaar voor het nieuwe seizoen in het vakantiepark, attractiepark en op vlak van communicatie.

Vernieuwingen

In het vakantiepark zijn ze vooral bezig met renovaties. Ten eerste is er het Duinhostel, de groepsaccomodatie met 19 slaapkamers, dat gerenoveerd wordt. Dit kan geboekt worden met een grote groep of als gezin, waar je dan samen verblijft met andere families. Ten tweede krijgen een honderdtal Comfort ‘Duingalows’, de midden klasse van het type huisjes, een opfrissing met schilderwerken en meer. Als derde worden er 41 nieuwe Premium Plus Duingalows gebouwd. In vergelijking zijn ze moderner en uitgebreider doordat ze ruimere luxekamers hebben, maar ook een infrarood sauna, vaatwas en flatscreen tv.

Qua attracties zijn er slechts enkele aanpassingen. De belangrijkste is bij de Aqua Shute attractie want deze krijgt een bootjeslift. Hierdoor hoef je niet zelf meer de boot naar boven te dragen. De Mad Mill, één van de populaire thrill attracties, heeft een flinke schilderbeurt gekregen. Een laatste vernieuwing zijn de parkeerterreinen. Parkeerterrein 2 en 3 worden namelijk samengevoegd tot één groter geheel.

Nieuw

De grootste nieuwigheid is dit jaar voor het Tikibad. In mei opent een leuke Crazy Cone glijbaan. Deze bevat drie kleine trechters waarin bezoekers in tweepersoonsbanden naar beneden zullen glijden. De baan wordt 20 meter hoog en 163 meter lang. Ze geven het zelf aan als ‘een mooie eyecatcher rijker’, want het is effectief een glijbaan met uitstraling. Een vergelijkbaar model is te vinden in Centerparcs De Eemhof.

Naast het vele glijbaangeweld komt er voor de kleinere bezoekers een belangrijke toevoeging. Een indoor waterspeeltuin van ongeveer 1000 m² groot zal kinderen verwelkomen, inclusief een waterklimtoestel met een kantelende waterton. Ook hier zullen zes nieuwe, weliswaar kleinere glijbanen zijn: een ’Triple Slide’, ‘Body Cone’ en ‘Duo Racer'. Voor de allerkleinsten is er een nieuw waterspeelbad 'Play'a' met nog andere toestellen om lekker nat te worden. Dit allemaal in, hoe kan het ook anders, Hawaiiaanse stijl.

In het attractiepark komen ook drie nieuwe glijbanen, namelijk in een nieuwe grote glijbanentoren van 22 meter hoog. Deze worden verdeeld in verschillende niveau's zoals we wel kennen uit veel speeltuinen.

Communicatie

Als laatste is er bij de communicatie van het park ook wat gesleuteld. Een nieuwe huisstijl zorgt voor een frisse look van de brochures, magazines en er komt een nieuwe website in april. Daarbij aansluitend zal het Youtubekanaal verder uitgewerkt worden met nieuwe content.

 

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto’s: © Duinrell // Bron: Duinrell