Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 11 Feb 17, 01:27
Share

Pretpark De Valkenier, gelegen in het Nederlandse Valkenburg, breidt in oppervlakte uit. Het park wordt twintig procent groter en plaatst er twee nieuwe attracties op.

Het 85ste jubileumjaar van het park gaat gepaard met een grootse uitbreiding. Het park kocht de terreinen van een oud zwembad op om er een nieuwe parking aan te leggen. Er worden in totaal 250 parkeerplaatsen gemaakt die de bezoekers dichter bij het park brengen. Op de oude parkeerplaats komt een Piratenland voor kinderen van twee tot twaalf jaar en een blotevoetenpad.

"Die piratenspeeltuin zit vol verrassingen. De jeugd kan zich daar echt uitleven”, aldus Albert Otermans. “Wat dacht je van een vliegende schatkist en een heuse piratenboot?” Het blotevoetenpad wordt een beleving voor de voeten. Er komt een parcours met een watergeul, stenen, zand en modder. Op onderstaand kaartje is de uitbreidingsruimte te zien.

Behalve de toevoeging van nieuwe attracties, worden er ook een aantal attracties verplaatst, zoals de Raket en de Surfing. Nu het parkeerterrein vlak aan het park grenst, is er ook een directe toegang naar het restaurant van het park mogelijk. Volgens Otermans is dit ideaal voor de wintermaanden, er kunnen dan kinderfeestjes en een schaatsbaan aangeboden worden waardoor de Valkenier het hele jaar open kan blijven.

De uitbreidingen moeten vlak voor Pasen, wanneer het park terug opent, afgerond zijn.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto © Ignace Woinin - Pretparken.be // Bron: © TV Valkenburg