Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 8 Jan 17, 20:22
Share

Vandaag, acht januari 2017, rijdt de achtbaan 'Space mountain: Mission 2' in Disneyland paris zijn laatste rondje, althans onder zijn huidige vorm. Space Mountain krijgt een grote update in 2017, waarbij het Verniaanse thema plaats ruimt voor een rit in ‘Star Wars’-thema.

‘Space Mountain’, de overdekte achtbaan in Discoveryland met een ruimtethema, krijgt dit jaar voor de tweede keer in het bestaan van de baan een grote update. Op acht april gaat de achtbaan als ‘Hyperspace Mountain’ door het leven, waarbij het Verniaanse thema vervangen wordt door Star Wars. (Update 30/01/2017: het park liet weten dat de openingsdatum wordt uitgesteld naar zes mei!) Eerder werd de baan al eens geüpdatet van ‘Space Mountain: De la Terre à la Lune’ naar ‘Space Mountain: Mission 2’ met nieuwe effecten en muziek in 2005.

LIVE: In de wachtrij voor een van de allerlaatste ritjes op 'Space Mountain: Mission 2'

Met de ombouw van ‘Space Mountain’ naar ‘Hyperspace Mountain’ is Disney niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kregen de ‘Space Mountain’-achtbanen van het originele Disneyland in Californië en Hong Kong Disneyland eenzelfde make-over. Normaal is de verandering tijdelijk.

In Disneyland Paris kadert de ombouw binnen de festiviteiten rond de 25ste verjaardag van het park. Tijdens de 25ste verjaardag zijn er heel wat extra ‘Star Wars’-activiteiten te vinden in de twee parken in Parijs. Zo heropent ‘Star Tours’ als ‘Star Tours: The Adventure Continues’, komt er een meet-and-greet locatie en een ‘Seasons of the Force’-festival in het Walt Disney Studios Park (met heel wat extra entertainment en een gloednieuwe ‘Star Wars’-projectieshow op de Tower of Terror).

Wat verandert er?

Uiteraard blijft de achtbaan zelf ongewijzigd, maar zowat alles rond de rails zal een update krijgen. De belangrijkste nieuwigheid zullen ongetwijfeld de nieuwe treinen zijn, die volgens geruchten een betere muziekinstallatie zouden krijgen en soepeler over de baan zouden moeten gaan.

Zoals altijd zal je gelanceerd worden met het Columbiad-kanon, maar dit keer niet naar een supernova. Je zal bij ‘Hyperspace Mountain’ terechtkomen in een gevecht tyssen X-Wings en Tie Starfighters. Daarvoor zullen nieuwe projecties en lasereffecten gebruikt worden en uiteraard zal je onderweg de bekende ‘Star Wars’-muziek te horen krijgen.

Op het grote scherm boven de kettinglift in de koepel zou volgens geruchten de ontploffende Star Destroyer te zien zijn, waarna je aan lichtsnelheid terugkeert naar de aarde.

Hyperspace Mountain in Disneyland (Californië) geeft een goed voorbeeld van wat we in Parijs mogen verwachten:

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be