Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 15 Dec 16, 18:48
Share

Woensdagavond 14 december 2016 heeft een uitslaande brand voor enorm veel schade gezorgd aan twee gebouwen van het in april 2017 te openen nieuwe pretpark Ferrari Land! 

Het pretpark wat geheel in het teken staat van het Italiaanse automerk, ligt pal naast het al jaren zeer bekende themapretpark PortAventura World in de badplaats Salou, aan de Costa Dorada. Volgens de eerste berichten zijn er twee gebouwen flink beschadigd en is er geen sprake van een aanslag. Het pretpark heeft echter al aangegeven dat de opening gewoon door zal gaan in april volgend jaar.

Volgens de lokale kranten gaat het om de Campanile toren, een 25 meter hoge Italiaanse uitziende kerktoren, en de buitenkant van een Romeins amfitheater. Terwijl de kerktoren nagenoeg helemaal afgebrand is en erg veel schade heeft, is de schade aan het amfitheater beperkt gebleven tot de buitenkant maar is ook daar sprake van veel brandschade.

In totaal waren er 15 brandweereenheden uit Tarragona en Cambrils voor nodig om de brand onder controle te krijgen. De brand ontstond rond 20.00 uur woensdagavond en was rond 21.45 uur geheel onder controle en geblust. Er raakten volgens de krant 20Minutos twee personen lichtgewond. Een 37-jarige man die met brandwonden moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Tarragona en een andere man die een paniekaanval kreeg na de brand. Veel inwoners van de badplaats Salou en het nabijgelegen Vila-seca klaagden over de rookgeur die op veel plaatsen te merken was.

Wat er precies gebeurd is en wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet helemaal bekend, maar wel dat er door getuigen vlammen tot wel 30 meter hoog waren gezien. Daarnaast zijn er mensen die beweren dat ze ten tijde van de brand in de hoge kerktoren mensen binnen hebben gezien, nieuws wat niet bevestigd werd door de brandweer. Ook zijn er inwoners die spreken van een ontploffing, maar ook daar is niet veel meer over bekend.

PortAventura World bracht ook een officieel statement uit gisterenavond:

PortAventura announces at 20.00 today, there has been a fire on the façade of a themed building in Ferrari Land.
The company has started the emergency plans and warned the firemen, who have immediately moved to the scene of the fire. At this moment the fire is already under control and it is confirmed that there are been no persons injured.
PortAventura is analyzing the facts to determine the causes, but this incident will not affect the opening date of Ferrari Land.

Bron: © Spanje Vandaag // Media: © El País; © EFE; © Twitter; © delCamp.tv