Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 3 Dec 16, 16:13
Share

Het Spaanse themapark Parque Warner Madrid breidt in 2017 het waterpark Parque Warner Beach uit en introduceert Virtual Reality op achtbaan Batman: La Fuga!

Parque Warner Beach opende de deuren in 2014. Reeds van bij de start was het duidelijk dat het om een eerste fase ging, aangezien het attractieaanbod beperkt bleef tot twee golfslagbaden, één voor volwassenen en één voor kinderen, een lazy river en 2 waterspeelplaatsen met onder andere glijbanen vnl. gericht op kinderen. Drie jaar later is het zover en is het waterpark klaar om uit te breiden.

Zoals verwacht, betreft de uitbreiding voornamelijk het toevoegen van grotere glijbanen die zich richten op de oudere kinderen, tieners en volwassenen. Op de plattegrond zien we dat het om een 6-tal glijbanen gaat. Een tipje van de sluier wordt al opgelicht op twee concept arts die de top van het platform tonen. Zo is het duidelijk dat qua theming nu de superhelden hun intrede zullen doen in het waterpark. De zone krijgt mogelijks de naam La Liga de la Justicia Splash Zone.

Concreet krijgen we volgende glijbanen:

  • Superman: een raceglijbaan voor 6 personen
  • Wonder Woman: 2 gesloten glijbanen waarvan 1 mogelijk met een valluik en een aqualoop
  • Batman: 1 gesloten glijbaan mogelijk met banden en een open "bowl"
  • Joker: 1 gesloten glijbaan mogelijk met banden, 1 gesloten "bowl" en 2 gesloten trechters
  • Harley Quinn: 1 gesloten glijbaan

Ook het horeca-aanbod wordt uitgebreid, meer bepaald komt er een Food Truck. ​De uitbreiding vraagt een investering van €8 miljoen en naar verwachting zal de bouw ervan klaar zijn tegen de zomer van komend seizoen.

Virtual Reality

In het park zelf wordt voor het eerst virtual reality geïntroduceerd, een trend die zich als een lopend vuurtje verspreid in parken wereldwijd. Hier heeft men de B&M inverted coaster Batman: La Fuga gekozen om virtual reality op te gaan toepassen. 

Discussieer mee over de nieuwigheden van Parque Warner in 2017 op ons forum.

© Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Capte // Foto's: © Parques Reunidos, © Nick van den Berge