Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 9 Sep 16, 01:20
Share

Belantis, het pretpark bij de Duitse stad Leipzig, groeit verder met een nieuwe attractie in 2017. Directeur van Belantis, Erwin Linnenbach, lichtte een tipje op van de sluier in een interview met de Mitteldeutsche Zeitung. Het zou gaan om een familie-attractie in lijn met de visie van het park.

De nieuwe attractie

Belantis komt dus volgend jaar met een nieuwe attractie. Verder liet de parkdirecteur enkel nog ontsnappen dat ze opnieuw de kaart trekken van de familie. Een interessante piste om deze kennisleemte op te vullen is een enquête die het park enkele jaren geleden afnam. Daarin konden bezoekers kiezen voor onder meer een wildwaterbaan of een achtbaan. Beide opties kregen toen een gelijkaardig aantal stemmen, met de achtbaan als nipte winnaar. In 2015 opende Belantis bijgevolg een familieachtbaan van Gerstlauer met de naam 'Cobra des Amun Ra'. Het familiale karakter dat waterbanen veelal meekrijgen samen met het feit dat ze in de enquête veel stemmen vergaarde, maakt het geen slechte kandidaat voor de nieuwe attractie van 2017. 

Toekomstplannen

De nieuwigheid van 2017 zou Belantis een jaartotaal van 600 000 bezoekers moeten opleveren. Tegen 2025 hoopt het park 1 miljoen bezoekers te ontvangen. Naast attracties zou er ook sprake zijn van een nieuwe indoor-hal om ook bezoekers aan te trekken tijdens slecht weer. Volgens Linnenbach is dat één van de weg te werken pijnpunten om de jaarlijkse bezoekerscijfers verder op te krikken. Op dit moment zijn er wel nog geen plannen om een hotel of verblijfsplaatsen te bouwen. Naast attracties en toekomstplannen werd in het interview ook gesproken over Virtual Reality. Linnenbach ziet hoe de parken zijn omgevingen evolueren met deze technologie en is is er zelf enthousiast over. Voorlopig zijn er echter geen plannen om dit eveneens naar Belantis te brengen, toch zeker niet in de komende twee à drie jaar. 

Discusieer mee op ons forum over deze nieuwigheid via deze post!

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto: © Belantis // Bron: Mitteldeutsche Zeitung, Parkerlebenis.de