Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 17 Aug 16, 10:33
Share

Goldrush is de naam van de nieuwe achtbaan die volgend jaar in Attractiepark Slagharen zal openen. De achtbaan moet de opvolger worden van de huidige parktopper 'Thunder Loop' die begin oktober zijn laatste ritje zal maken. Het Duitse achtbaanbedrijf Gerstlauer zal de nieuwe roller coaster bouwen.

Voor de nieuwe achtbaan moet een klassieke en geliefde achtbaan van constructeur Schwarzkopf verdwijnen. Het voortbestaan van de 'Thunder loop', de achtbaan die al sinds 1979 de topattractie is van het park, was al enkele jaren onzeker. De baan bleef recentelijk meerdere malen gesloten door defecten met bijhorende oplopende onderhoudskosten. Het was dus gewoon een kwestie van tijd voordat het parkmanagement de stekker er definitief uit zou trekken. Begin juni werd dan ook door het park zelf bevestigd dat dit het laatste seizoen zou zijn voor de iconische 'Looping star'. 

Het park moest dus op zoek naar een waardige vervanger en daarvoor werd voor Gerstlauer gekozen. Directeur Wouter Dekkers laat weten dat er begin februari nog een veertigtal namen in de running waren die uiteindelijk werden gereduceerd tot een trio waarvan 'Goldrush' de uiteindelijke winnaar was. 'Goldrush' moet straks de iconische 'Thunder Loop' gaan vervangen. Het wordt een spectaculaire achtbaan met als thema de Goudkoorts die in het Amerika van de 19e eeuw toesloeg. Dat zien we ook in het logo terugkomen, want het jaar 1848 staat erop vermeld, het jaar waarin er voor het eerst goud gevonden werd in California, Amerika.

Attractiepark Slagharen: "In de Amerikaanse staat Californië komt een Gold Rush op gang als James W. Marshall op 24 januari 1848 goud vindt. Uit alle windstreken komen goudzoekers die met simpele technieken rivieren en beekjes afspeuren. De technieken verbeteren en kleine dorpen groeien uit tot steden. Voor het vervoer van goud worden nieuwe transportmethodes gebruikt, waaronder de stoomtrein. Hiervoor wordt een uitgebreid spoor- en station netwerk aangelegd."

Met dit thema profileert Slagharen zich verder als een echt westernpark, een keuze die Slagharen systematisch maakt bij elke nieuwe investering omdat dat in het DNA van het park zit. Het nieuwe beleid onder leiding van Wouter Dekkers koos al eerder voor deze visie van het wilde westen met de make-over van de Octopus-ride. Daarbij werden de vissen omgetoverd tot een woeste kudde bizons met een backdrop van rotsformaties. Als de nieuwe achtbaan even goed en groots wordt als zijn logo doet uitschijnen loopt er in de toekomst naast die kudde bizons misschien ook een troep schuimbekkende goudjagers in het park rond. In september komt het park met meer informatie over de nieuwigheid.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Slagharen // Bron: Slagharen, Looopings