Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 11 Aug 16, 14:55
Share

Roland Kleve, die in 2011 als algemeen directeur van Bobbejaanland aan de slag ging, heeft besloten om het park te verlaten om een nieuwe opportuniteit aan te pakken. 

Hij wordt in zijn functie opgevolgd door Yves Peeters, die sinds drie jaar financieel directeur is van ’t Plezantste land. Vanuit die positie is hij vertrouwd met alle bedrijfsmatige aspecten van het park en de samenwerking met moederbedrijf Parques Reunidos. Peggy Verelst wordt de rechterhand van Peeters. De bevoegdheden van Peggy Verelst - commercieel directeur - worden uitgebreid en ze zal de nieuwe algemeen directeur bijstaan op vlak van nieuwe investeringen, PR en entertainment. Samen vormen ze een complementair team dat als geen ander vertrouwd is met het reilen en zeilen van Bobbejaanland. Hierdoor is de continuïteit ook meer dan verzekerd.

Yves Peeters wil zijn voorganger bedanken voor zijn bijdrage aan het succes van Bobbejaanland en veel geluk toewensen voor het vervolg van zijn professionele loopbaan: “Roland Kleve kent de pretparkensector door en door. Zijn beleid is gekenmerkt door een combinatie van zakelijk inzicht en zeer oprechte emotie. De attracties en shows die de afgelopen vijf jaar werden geïntroduceerd, bleken stuk voor stuk waardevolle toevoegingen voor het park. Samen met Peggy Verelst ben ik klaar om op dit elan verder te gaan."

Roland, die sinds mei 2011 algemeen directeur van Bobbejaanland is, heeft tijdens zijn "ambtstermijn" het een en het ander veranderd in 't plezantste land. Zo kwamen er drie nieuwe attracties bij (The Forbidden caves (2015), Mount Mare (2016) en Nightmare Motel (2016)), maar verdwenen er ook twee (Desperado City (2012) en Fly Away (2014)). Ook haalde hij in 2014 de Smurfen in huis als nieuwe mascotte, maar deze verdwenen eind vorig jaar alweer.

Tekst: © Bobbejaanland, Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Bobbejaanland