Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 14 Jul 16, 21:31
Share

Eind vorig jaar al kondigden we aan dat Parc Astérix voor 2017 een nieuwe achtbaan in petto heeft. Enkele, nog niet zo kwaliteitsvolle, concept arts deden uit de doeken wat we ongeveer mogen verwachten. Sindsdien bleef het echter wachten op meer nieuws. Tot vandaag, want website Androland heeft scherpe en ook nieuwe concept arts bemachtigd die wij maar al te graag delen.

Pégase: Wat we tot nu toe wistten

Eerst en vooral dat de nieuwe achtbaan in het Griekse themagedeelte van het park komt te liggen, meer specifiek achter het vliegend tapijt ‘Le cheval de Troie’. Voorts dat vanuit een groot Grieks stationsgebouw (Station Montparnos) de treinen “aan hoge snelheid” vertrekken voor een pittig ritje langs een oud Grieks pad dat zich een weg slingert naar de tempel van Medusa. Eenmaal binnengereden blijkt de godin niet echt opgezet te zijn met hun bezoek. De enige weg om te ontsnappen is door snel achterwaarts terug te keren. En tot slot dat de achtbaan waarschijnlijk onder de naam Pégase door het leven zal gaan.

Hiermee deed de beschrijving van de achtbaan sterk denken aan de FireChaser Express achtbaan, gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer, die in 2014 opende in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Daarin rijden treinen in de vorm van brandweerwagens een vuurwerkdepot binnen dat op ontploffen staat. Er werd dus vanuitgegaan dat Parc Astérix voor deze baan ook op Gerstlauer beroep zou doen.

Pégase Express: Wat we nu nog meer weten

De achtbaan zal door het leven gaan als Pégase Express, wordt effectief gebouwd door Gerstlauer, en is effectief een voorwaarts en achterwaarts gelanceerde familieachtbaan. Op de concepts arts krijgen we nu duidelijk te zien dat er een rangeerstation is voor maar liefst 3 treinen en dat de treinen 10 wagentjes voor 2 personen tellen. Tevens krijgen we al het design van de treintjes, het station en de tempel van Medusa te zien. In de tempel mogen we speciale effecten verwachten waaronder rook en lasers.

Tekst: © 2016 - Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Androland