Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 8 Jun 16, 10:57
Share

Al enige tijd geleden plaatste het Zweedse Tivoli Gröna Lund een teaser omtrent een nieuwe attractie die zou ontstaan in 2017. Na heel wat speculaties op het internet is nu de kogel door de kerk.

Gezien het plaatsgebrek in Gröna Lund was het voor de meestel wel al duidelijk dat er een attractie moest komen die de hoogte in gaat. Welk type attractie het zou worden, was een raadsel aangezien het park al een behoorlijk compleet setje aan tower-rides heeft. 

Tivoli Gröna lund heeft nu hun nieuwe project bekend gemaakt. De naam wordt "Ikaros" en is een nieuwe generatie Freefall Tower van Intamin: een zogenaamde "Sky Jump". Hierbij worden de inzittenden net voor de vrije val 90 graden naar binnen gekanteld, waardoor je recht naar beneden kijkt. Tijdens de vrije val, net voor je de remmen ingaat, gaan de zitjes terug in hun rechtzittende stand om de G-krachten (3,5G) comfortabel te kunnen opvangen. Verder zal de attractie 95 meter hoog worden en een snelheid van 90km/u halen.

Deze attractie wordt uniek in Europa, momenteel bestaat er zelfs pas één ander exemplaar. Deze is terug te vinden in Bush Gardens Tampa in het Amerikaanse Florida. Ondanks dat Gröna Lund al drie andere droptorens heeft, zal deze door de kanteling weer een heel andere ervaring bieden. De attractie opent op 29 april 2017.

 

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto: © Tivoli Gröna Lund